torstai 21. kesäkuuta 2012

Inkvisiittorin joukoissa - Darker shades of green

Pelasimme Teemun kanssa huippuhienon fluffitaistelun, jossa Ordo Xenos Inkvisiittori Vekt sai tehtäväkseen tutkia, tuhota ja pelastaa xenojen infestoiman tutkimusaseman... tukenaan hänellä oli vahvistettu joukkue Elysian Drop trooppeja, kuuluisa Drop detachment 77 "The duoble lucky".

Tarkempi ja hieman erilainen raportti tulee hieman tuonnempana upeaan  Go Warhead blogiin, joten seuratkaa myös sitä!

Tässä Vektin kuvaus taistelun kulusta, kypäräkamerakuvien ryydittämänä.

Vekt käveli Imperiumin hyppyaluksen lentokannelle, jolla oli vieri vieressä laivaston harmaita ja armeijan vihreitä Valkyyroita ja Elysialaisia DropTrooppeja, taisteluryhmäryhmä 77 "Double lucky", tiesi Vekt, jonka komentoon nämä oli alistettu. Vekt suuntasi askeleensa kohti sininokkaista johtokonetta, jonka vieressä seisoivat joukkueen johtaja Yurik ja karun näköinen Komissari. 


Vektin lähetysessä nuori luutnantti teki napakan asennon ja tervehti särmästi lähetyvää inkvisiittoria, mutta Komissaari oli tarkoituksellisen hidas ja hänen tervehdystään saatteli kylmä ja arvoiva katse, johon Vekt vastasi vähäintään yhtä kylmästi. "Lähtöön 20 minuuttia, lastatakaa joukonne koneisiin" totesi Vekt, pysähtyen odottamaan sanojensa vaikutusta. Luutnantti kääntyi kannoillaan ja alkoi huutaa kersantteja koolle poistui toimittamaan tehtäväänsä. Komissaari seurasi luutnantin perässä hieman rauhallisemmin. 


Kevyttä jalkaväkeä tällaiseen tehtävään, no toivottavasti tämä olisi tiedustelu ja solutautumistehtävä, sillä nämä pojat eivät selviäisi, jos syntyisi avoin taistelu xenoja vastaan. Tämän Vekt tiesi hyvin, sillä edellisen tehtävän aikana xenot olivat repineet mariineja kappaleiksi vaivattomasti. Tilanne selviäisi pudotuksen jälkeen...


Maasto oli tiedusteltu jo aiemmin Catachan tiedustelijoiden toimesta, ja laskeutumisalue oli hyvin merkitty lähelle kohdetta, joten koneet saapuivat hyvänä ryhmän kohteen lähelle. Pudotusjoukkojen ryhmät jalkautuivat nopeasti koneistaan ja valmistautuivat etenemään kohteelle. Komentoryhmä lähetti yhden ryhmän asemiin oikealla olevasta rauniosta ja seurasi perässä samaan suojaan. Veteranit toisen ryhmän kanssa etenivät suoraan keskella toiminta-aluetta, samalla kun raskaat aseet - heittimet ja raskaat boltterit - menivät asemiin vasemman sivusta taakse. Valkyyriat ottivat korkeutta ja asettuivat suojaamaan eteneviä joukkoja, avaten välittömästi tulen ensimmäisiin kohteisiin, jotka olivat näkyvissä mustana kitiinirintamana.
Pathfinder tiedustelee maaston pudotusjoukoille.
Valkyyriat tutussa lähetymiskuviossa
Musta kitiinirintama etenee kohti juuri maahanlaskun tehnyttä ihmislihaa - Alienids!
Oviampujat avaavat tulen suojatakseen maajoukkoja.
Inkvisiittori Vekt käskyttää move, move!
Veteraanit etenevät keskellä rintamaa.
Heitinryhmä juoksee tuliasemiin.
Musta rintama etenee sihisten eteenpäin.
Oikea sivusta saavutti hyvin tavoiteena olleen raunion ja komentoryhmä eteni myös mukavasti ilman suurempaa vastarintaa. Ryhmät avasivat hajanaisen tulen kohtuullisen kaukana oleviin, mutta vauhdilla lähestyviin hirviöihin. Koneet asettuivat rintamaan ja aloittivat rynnäköinnin hirviöiden massaan osa tulesta tuntui vaikutavan, mutta hirviöt eivät näyttäneet välittävän siitä mitään. Juuri kun tilanne vaikutti olevan hallinnassa, ongelmat alkoivat...

Yhden Valkyrian lastiosastosta ilmaantui Lictor, joka yritti tuhota koneen lihakoukuilla, alas hypätessään, mutta kone säilyi. Samalla joukkojen alla alkoi maa täristä, ja esiin nousi valtava hirviö aivan oikean sivustan joukkojen takaa. Homma alkoi muuttua mielenkiintoiseksi, mutta suunnitelma meni samalla sekaisin.

Raunioon ehtineet miehet ottivat suojaisat asemat ja avasivat tulen lähestyvään Termalien joukkoon, osumia saatiin, mutta ei riittävästi ja hirviöt hyökkäsivät sähisten elysialaisiin, tuhoisin seurauksin ja vain Komissaarin hallitseva persoona esti ryhmän rippeitä vetäytymästä.
Ensimmäinen ryhmä asemissa.
Koneen ruumasta ilmestyy hirviö!
Koneet siirtyvä tukemaan maajoukkoja.
Valtavat hirviöt siirtävät huomionsa ilmaan.
Maan alta ilmestyy hampaita ja kynsiä, suuria kynsiä.
Oikean sivustan joukot ovat nyt todella vaikeuksissa.
Ensimmäinen ryhmä joutuu hurjan hyökkäyksen kohteeksi.
Taistelun keskivaiheilla Vekt alkoi saada vahvistuksia. Hänen itsensä indoktrinoimat Krootit nousivat maihin rannassa Alienidien selustassa, tarkka-ampujat onnistuivat kiipemään korkealle kallion kielekkeelle, jonne hirviöiden bio-aseet eivät edes kantaneet. Lisäksi saapui tarantula -patteri, jonka laskeutuminen meni totaalisen pieleen.

Vekt, komissaari ja komentoryhmä rynnäköi lähitaustelussa olevan ryhmän tueksi, mutta liian myöhään pelastaakseen sitä, mutta paikalle saapuneet sankarit pieksivät kitiinihirviöistä elämän pois hetken kamppailun jälkeen. Taistelukentän keskustassa ensimmäinen Valkyyria sai osuman mystisitä Bio-aseista ja räjähti kesken lennon. Sen palavat rippeet syöksyivät kahden ryhmän päälle, jotka katsoivat parhaaksi vetäytyä turvallisempaan asemaan. Heittimet ampuivat tarkkaa tulta vasemmalla sivustalla lähetyviin hirviöihin ja raskaat boltterit viimeistelivät työtä, samoin rynnäköivät koneet tekivät tuhoa vihollisen joukoissa.

Jättimäiset hirviöt iskivät matalalla lentäviin koneisiin ja pienemmät kiipesivät koneiden päälle pudottaen niitä vähitellen.
Krootit nousevat maihin petojen selustaan.
Tarkka-ampujat saavat hyvät asemat korkealta kalloin kielekkeeltä.
Vekt, komissaari ja komentoryhmä hakkaavat petoja hengiltä.
Komissaarin raivokas hyökkäys!
Valkyyria kohtaa matkansa pään!
Edessä jättiläinen ja siivelle nousee lauma pieniä hirviöitä!
"Shit I have gremlins on my plane!"
Hoidettuaan välittömän uhan pois oikean sivustan edestä, Vekt ja komentoryhmä hyppäsivät Valkyyriaan ottaen tavoitteekseen päästä primäärikohteeseen - pesään. Krootit etenivät kokeneesti läpi viidakon ja väistivät maan alta esille noussutta valtavaa hirviötä, suunnaten varmat ja nopeat askeleet kohti inkvisiittoria, jonka psyykkisen kutsun he tunsivat. Tällöin kroottien kimppuun iski lauma Termalieneita, joiden emo noitui krootit tehden heidän taistelukyvystään suorastaan kehnon, mutta se ei auttanut, vaan krootit löivät pikkuhirviöt maahan lähes halveksien jatkaen matkaa kohti isäntäänsä.

Oikean sivustan paine ei helpottanutkaa, sillä sen sivustasta hyökkäsi jälleen uusi vihollinen - tällä kertaa Genalienit - joiden ei tarvinnut kuin juosta yli kevyen jalkaväen miesten ja se tarina oli nopeasti ohi. Mutta uhraus ei ollut turha, sillä kun hirviöt keskittyivät riepomaan jalkaväkeä yksi Valkyyria asettui raunion yläpuolelle ja sen Load master nosti yhden kohteena olleen Cryopodin koneeseen.

Vekt pääsi kohteelleen ja sai haltuuunsa puolikuolleen ihmisen, jota olennot olivat selvästi käyttäneet genettiseen muunteluun. Vekt määräsi kroottinsa hyökkäämään sumeilematta koko joukon hurjimman hirviön Hive tyrantin kimppuun. Taistelu vaikutti epätoivoiselta, mutta se kääntyikin kroottien eduksi, sillä iso tyrantti onnistui tappamaan muutaman krootin ja krootit puolestaan hakkasivat tyrantin yhteen haavaan, ja se jäi huojumaan hämmentyneenä aggressiivisten kroottien eteen.
Krootit juoksevat ohi maan alta nousseen hirviön.
Oikea sivusta romahtaa lopullisesti, kun Genalienit iskevät...
Mutta ostavat aikaa Cryopodin nostoon.
Krootit hyökkäävät Hive tyranin kimppuun ja lyövät sitä lujaa!
Vekt kohteessa!
Taistelu alkoi lähestyä loppuaan, ja Vekt alkoi vetäytymisen kohti suhteellista suojaa suuren kallion juurelle, jossa hänen oli määrä odottaa Valkyyriaa evakuoimaan häntä ja kohdetta. Hive Tyrant sai tuekseen valtavan maamadon, joka iski kroottien selustaan pelastaen johtajansa varmalta kuolemalta hurjien karnivoorisoturien kynsistä. Krootit saiva paljon haavoja ja tarpeekseen, alkaen vetäytyä kohti rantaa, josta he nousivat maihin.

Tyrantti ei pitänyt siitä, että sen uhri vietiin pois ja Vekt sai peräänsä vihollisen johtajan, jonka Vekt ja komissaari kylmästi ampuivat pistooleilla kuoliaaksi. Viimeinen Valkyyria selvisi lentokunnossa ja kaarsi Vektin luo. Vekt määräsi komentojoukkueen rippeet jäämään hidastamaan eteneviä hirviöitä, ja hyppäsi itse kohteensa kanssa koneeseen, joka nousi lentoo. Komissari jäi miestensä kanssa pitämään viimeistä linjaa...
Komentoryhmä vetäytyy kohti viimeistä suojaa Tyrantti perässä.
Myös krootit vetäytyvät...
Mutta komentoryhmä valmistautuu osumaan jokaisella laukauksella.
Vekt poistuu viimeisellä Valkyyrialla kohteen kanssa ja suorittaa tehtävänsä osin.
Joukkonsa viimeinen, Vekt ja kohde evakuoinnin jälkeen.
Väsyneenä ja verestä sotkeentuneena Vekt nosti hirviöiden kiduttaman ihmsiraunion Valkyyrian ruumaan ja nousi vaivalloisesti perässä, kiroten haavojaan. Rampilla hän kääntyi katsomaan komentoryhmä sotilaita ja tervehti heitä kunnoittaen. Komissaari vastasi tervehdykseen napakasti, ja sanoi sotilailleen jotain, mitä Vekt ei kuullut. Valkyyrian moottorien ääni nousi kiljunnaksi, kun lentueen viimeinen kone kiihdytti vauhtiaan ottaen korkeutta.


Vekt kytki itsensä koneen radiojärjestelmään ehtien juuri kuulla tiivistä radioliikennettä kiertoradalta, jossa varoitettiin kaikkia aluksia vetäytymään pois kuun läheisyydestä. Exterminatukseen olisi aikaa vain minuutteja...


Vekt istuutui raskaasti Valkyyrian lastitilan lattialle, ja sulki silmänsä huokaisten, hinta oli taas kova...

Viimeinen näkymä jonkin kaartilaisen kypäräkamerasta...
Mainio fillistelypeli, jonka kuluessa, joissain kohdassa joustimme säännöistä ja sovimme tilanteen herrasmiesmäisesti, ja saimme aikaan mahtavan tarinan, jolla on pakko saada jatkoa jossain vaiheessa. Komissaarikin kuulema selvisi ennen exterminatusta!

Kannattaa seurailla Go Warhead blogia, sinne ilmestyy myös perinteen mukaan laadukas raportti samasta taistelusta.

1 kommentti: