sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

WH 40 K - Alkukesän Apocalypse

Ei peiposta, eikä pääskystä, vaan kesä alkaa Aposta! Noppakerhon Apocalypse -joukkio kokoontui jälleen sunnuntaina pelaamaan kvartaalin Apokalyptisen taistelun. Tälle kertaa jokainen pelaaja sai tuoda kentälle kahdeksan tuhannen pisteen armeijan, joten pöydällä oli kuusitoista tuhatta pistettä per puoli. Tämä on kerhon mittapuulla, keskikokoinen taistelu ;-).

Tällä kertaa mielenkiinnon kohteena olivat uuden codexin myötä uudelleen syntyneet Eldarit, joita oli pöydällä kohtuullisen mukavasti. Ja kyllä, ne olivat aika lailla eri porukkaa, kuin aiemmat Eldarit. Nykyisten Codexie tyyliin, paljon uusia ja ihmeellisiä re-roll juttuja ja massiivisia taikaijuttuja, siinä oli kuulkaa örkillä pää pyörällä :-).

Taistelua ehdittiin päivän aikana käydä kolme pelikierrosta, koska kapean pöydän vuoksi, lähitaistelu alkoi jo ensimmäisellä kierroksella. Massiivinen noppamäärä, vain absoluuttisesti hidastaa peliä, ja oman jarrunsa tuo lukuisa määrä character ja yksikkökohtaisia erikoissääntöjä. Peli oli kuitenkin tyypillinen Apo, jossa massiiviset joukot vyöryivät eteenpäin, vain joutuakseen heti poistetuksi tappioina - soldiers lot!

Asetelma oli niin ikään geneerinen "hyvät" vastaan "pahat", ja joukot muodostuivat koko lailla kirjavasta kokoelmasta eri rotuja; kaartia, petturikaartia, mariineja, kaaosta, Eldareita... you name it, kokoelmat olivat pöydällä!

Ai, kumpi voitti? No se ei oikeastaan selvinnyt, koska sota jäi aika pahasit kesken, joten tämä tuomittiin ratkaisemattomaksi.

Hyvän yhteisrintaman puolustusasemia.
Pahan akselin linjaa.
Uuden elämän saaneet Eldarit valmiina iskemään.
Joukko Vintage -terminaattoreita, klassisessa maalausasussa.
Tuoreempaa Kaaos -terminaattoria, uuden väriajattelun mukaiseessa varustuksessa.
Tyrantin henkivartioita.
Poikine taktisia assetteja, - edessä "pelottava" pulsa rokkit.
Old scool terminaattorit hyökkäävät Bio-titaanin jalkoihin.
Poikien ilmamahtia - Dakkajetit muodostelmassa.
Eldar Avatar taistelee ja tuhoaa Bad moon dregun, ei tosin ollut ihan helppoa.
Harvinaisia joukkoja lisää, Kriegin ratsuväkeä apokalyptisin ratsuin.
Näin kului sunnuntai, jolloin ulkona oli reilut 27 asetetta lämmintä ja alkukesä kauneimmillaan. Tästä häiriintymättä, neljä päättäväistä miestä kokoontui pelihuoneeseen, jonka ilma muuttui päivän aikana kohtuulisen tunkkaiseksi, pelaamaan eeppisiä kohtauksia sisältävän apokalyptisen mittelön. Kuka vielä väittää, että tämä ei olisi hyvä ja hauska peli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti