torstai 30. elokuuta 2012

Force on Force - Chopper down


Käynnistimme kuluneella viikolla Force on Force pelaamisen yksivuotispäivän kunniaksi ensimmäisen kampanjan kerhollamme. Kampanja sijoittuu kuvitteellisen, mutta niin todelliseen sisällissodasta ja rauhaanpakottamisoperaatiosta toipuvan maan rajaseuduille vuoristoon. 

Juuri aloittaneiden jenkkien 101st airbornen ensimmäinen tehtävä oli alas ammutun helikopterin miehistön suojaaminen ja evakuointi vuoren alarinteiltä. Skenario on Donongh McGarthyn kehittämä skenario Charlie Foxrtot joka löytyy hänen Blogistaan Landwar in Asia, suosittelen.

Ranger odottaa auton suojassa.
Tehtävän lähetettiin QRF valmiudessa ollut jenkkien kivääriryhmä tukenaan tarkka-ampuja ja lääkintämies (Air Force parajumper), kulkuvälineenään Stryker IFV. Operaatioon liittyi myös 75th Rangerien tulitiimi, joka oli ollut alueella tiedustelutehtävissä.


Stryker miehineen lähestyi kohdetta lounaasta ja Rangerit Hummereineen koillisesta. Jalkaväen Strykerin saavutettua putoamispaikan lähellä olevan vuoristokylän reunan, ryhmänjohtaja päätti jalkauttaa puolet miehistä etenemään jalan, Rangerit jalkautuivat niin ikään vuoristoiseen louhikkoon ja aloittivat tunnustelun ja tilannearvion tekemisen, yhden miehen jäädessä auton välittömään läheisyyteen.
Heti jalkautumisen jälkeen kapinalliset avasivat tulen metsän suojista ja taistelu alkoi. Kapinallisten tuli ei ollut erityisen vaikuttavaa ja jenkkien vastatuli puolestaan oli, ja kapinalliset menettivät miehiä.  

Kapinalliset onnistuivat yllättämään muutaman kerran jenkit ”housut kintuissa” – mm. saivat Strykeriin osuman suoraan sen yläkanteen RPG:llä  - mutta hyvä onni pelasti jenkit näissä tilanteissa, ja Stryker sai vain vähäisen vaurion. Lisäksi kapinalliset eivät saaneet toivomiaan vahvistuksia lähivuorilta riittävän ajoissa, vaan raskaan tulen alla tyytyivät pysymään suojassa, yrittäen aika ajoin suorastaan epätoivoisia ylläköitä.


Jenkkien jalkaväki eteni pudonneelle helikopterille vihollisen hajanaisen tulen alla, pitäen kapinalliset suojissa omalla tulivoimallaan. Kopterille päästyään Parajumper aloitti tiedusteluhelikopterin muistitallenteen irrottamisen ja kopterin raunion panostamisen – alkoi hermoja raastava vaihe, jossa pj:n mukana ollut tuliryhmä joutui olemaan paikallaan vihollisen ristitulessa, siitäkin se tosin selvisi.

Samaan aikaan kun kopterin miehistöä evakuoitiin, toinen jalkaväen tuliryhmä kävi talosta taloon taistelua kylässä operaatioalueen oikealla sivustalla tuhoten yhden viholliset hot spotin ja karkottaen pari kapinallisryhmää rakennuksista. Rangerit operoivat vasemmalla sivustalla, niin ikään tuhoten yhden hot spotin, ja suojaten sekä vetäytyvää helikopterimiehistöä että kopteria evakuoivaa tuliryhmää.


Jossain vaiheessa paikalle kaarsi yllättäen 
vielä yksi HMMVW, joka liittyi pelastusoperaatioon ja näin jenkit saivat ylimääräisen evakuointiajoneuvon. Toisen hummerin kanssa samoihin aikoihin saapui jokilaakson suunnasta hiekkamyrsky, joka suojasi jenkkien vetäytymistä, ja sekoitti kapinallisten toimintaa.Jalkaväki käy oikealla talosta taloon taistelua.

Kapinalliset suojautuvat jenkkien tulelta tajolen taakse.
Rangerit etenevät varovasti vasemmalla sivustalla.
Check the corners!
Ilmavoimien parajumper poistaa kopterista luokiteltu aineistoa.

Kapinalliset avaavat yllättäen tulen kukkulalta!
Operaation loppunäytös tapahtui, kun Rangerien HMMWV lastasi evakuoitavia lentäjiä kyytiin ja Parajumper operoi helikopterin kanssa poistaen sieltä luokiteltua aineistoa. 

Kapinalliset onnistuivat avaamaan yllättäen tulen vuoren rinteeltä hiekkamyrskyn lävitse ja saivat hummeriin pahoja osumia, sisällä olleet matkustajat tosin selvisivät autoon asennetun kevlarin ansiosta, ja autosa kohtalosta kiukustunut Ranger vastasi kapinallisten tuleen raskaalla konekiväärillä osuen joka laukauksella, ja kapinallisten tarina rinteellä oli ohitse.

Tämän jälkeen Molemmat Humveet kääntyivät kohti tukikohtaa, Rangerien pahasti rikkiammutun auton nilkuttaessa hitaasti nopeamman nostamassa pölypilvessä, silti oltiin menossa kohti kotia, ilman omia tappioita tehtävä suoritettuna. Kuin kuittauksena kapinallisten tappiolle, hiekkamyrsky laantui loppujen jenkkien noustessa Strykeriin…

Pelastusoperaatio oli ohitse onnistuneesti ja ensimmäisen taistelun lopputulos selvä, voitto oli tänään liitouman.


Katsotaan miten tilanne kehittyy...


Jälleen hieno peli, tavanomaiseen tapaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti