torstai 16. elokuuta 2012

Force on Force - D-boys in action!

Taannoin sain maalattua ensimmäisen ryhmän Empressin eliittisotilaita, D-poikia, ja nyt ne saivat tulikasteensa pelikerhomme Force on Force sessiossa.

Pelasimme uusia erikoisjoukko-skenarioita kahdella pöydällä ja D-pojatkin operoivat kahdessa pelissä. Molemmat pelit olivat vauhdikkaita ja vaiherikkaita, sisältäen FoF peleille tyypillisiä yllättäviä käänteitä ja elokuvamaisia tilanteita, mutta toinen peli oli tässä mielessä vertaansa vailla.

Skenariossa neljä Deltaa pelastivat panttivangiksi otettua teknistä asiantuntijaa, jota tarvittiin virittämään kapinallisten hallussa oleva "likainen" pommi. Operaatioalueena oli pieni kaupunki ja vastassa kokeneita sotalordin joukkoja, joiden sotakokemus veti vertojaan hyvin koulutetuille sotilaille.


D-ryhmä vamistautuu etenemään kohteelle.
Vääpeli Donalds napautti lippaan kiinni M4 kivääriinsä ja vilkaisi viereensä kyyristynyttä korpraalia, joka tarkisti juuri pistoolinsa lipasta. Iltapäivä oli jo pitkällä ja hänen ryhmänsä oli edennyt häiriöttä kuvitteelliselle lähtölinjalle, jolta toiminta alkaisi. Operaatio oli satoja kertoja harjoiteltu panttivankitilanne, mutta kuten aina, koskaan ei voinut olla varma mitä tulisi vastaan. Tässä tilanteessa ei voinut kuin luottaa ryhmäänsä, ajatteli Donalds, nousten kumaraan juoksuun. Kuin ajatus, muu ryhmä seurasi häntä...Viimeinen taktiikan tarkistus ja matkaan...
D-ryhmä aloitti kohteen lähestymisen varovasti oikealla olevan kadun kautta, mutta ryhmä sotalordin sotilaita havaitsi etenemisen ja avasi tulen. D-ryhmä vetäytyivät suojaan ja ryhmänjohtaja päätti muuttaa taktista kuviota, komentaen miehensä etenemään rakennuksesta rakennukseen hyvin suojassa. Yllätyksen etu oli menetetty ja nyt olisi odotettavissa enemmän painetta vastustajan suunnalta.

Sotalordin sotilaat olivat nyt tietoisia vihollisen läsnöolosta, vaikka eivät tienneet tarkalleen missä nämä olivat, joten usen talon kulmalla oli kivääriryhmä asemissa valmiina ampumaan. D-pojat jatkoivat varovaista etenemistä rakennuksen suojissa ja onnistuivat nopealla liikkumisella etenemään tehokkaasti kohti kohdetta. Aika ajoin D-pojat kohtasivat vastustajan kivääriryhmän, mutta tilanne hoidettiin brutaalilla tehokkuudella, ja jälleen jäi kaatuneita vastustajia. Kohdetta lähetyttäessä vastustaja onnistui liikkumaan kohti kaikilta suunnilta. Nyt tarvittaisiin nopeita ratkaisuja, muuten kohtalona olisi ristituli kaikista mahdollisista suunnista.

Ryhmä etenee varovasti talojen suojassa...
... ja törmää aika-ajoin vastustajiin!
D-ryhmän johtajan aavistus osoittautui oikeaksi ja kohta D-poikia kohti ammuttiin kulmien takaa ja talojen ikkunoista, mutta vastatuli oli edelleen murhaavan tehokasta, ja vastusta sai merkittäviä tappioita, mikä alensi sen innokkuutta haastaa D-poikia suorassa tulitaistelussa.

D-ryhmän eteneminen oli ollut varovaista ja samalla hidasta ja toiminta-alueen ylle laskeutui yö, mikä muutti taktisen tilanteen vielä enemmän erikoijoukkojen eduksi. Nyt pimeänäkölaitteet maksaisivat hintansa takaisin. Pimeyden turvin D-poikien eteneminen kohteelle nopeutui, ja kohta ryhmä saavutti kohderakennuksen pohjoisen sivun. Juuri kun Deltat valmistautuivat ryntäämään rakennukseen, ryhmänjohtaja sai joukkueradion kautta tiedon, että heillä oli tukenaan vielä yksi D-poika, joka istui toiminta-a.ueen yllä kiertelevässä Blackhawk helikopterissa aseenaan vaimennettu SR-25, voisiko tilanne enää olla perempi!

H-hetki oli koittanut ja ryhmä kasautui kohderakennuksen oviaukolle tottuneesti, tarkka-ampuja etunenässä, nyt ei saisi ampua ohi. Neljä deltaa ryntäsi sisään taloon ja pimeyden turvin yllätti panttivankia vartoineen sotilaan, joka kaatui kesken lauseen. Operaatio oli saanut huippukohtansa. Kuultuaan tulitusta kohderakennuksesta, kaikki mahdoliset sotalordin ryhmät rynnistivät rakennuksen suuntaan, ja yksi sisään rynnännyt ryhmä onnistui kaatamaan panttivangin juuri kun häntä oltiin evakuoimassa turvaan. Kiroten Deltaryhmän johtaja, käskytti miehensä, vetäytymään tuloreittiä kohti pakoautoa. Nyt toiminta olis vielä brutaalimpaa, tämä maksettaisiin takaisin. Jostain talon kätköistä ilmestyi siviili, joka esti D-ryhmän tulen kohti vastustajaa, koska ROE kieltää ehdottomasti ampumisen siviilejä kohti.
D-ryhmä ryntää sisään taloon...
... ja neutraloi vartiosotilaan.
Onni hymyili taas D-ryhmälläe, sillä korkealla ilmassa lentävä Predator -lennokki iski yhteen vihollisryhmmän, joka valmistautui tulittamaan Deltoja sivustasta. Samalla tarkka-ampuja napsi hyviä osumia kopterin oviaukosta raivaten potentiaalisia uhkia pois vetäytymisreitiltä.

Tilanne sai vielä uuden käänteen, juuri kun D-ryhmä valmistautui siirtymään kohdetalon vieressä olevaan jeeppiin, sai ryhmänjohtaja radioonsa viestin, että kohdetalossa olisi vielä yksi POI (person of interest), joka tulisi ottaa mukaan. Asiat yhdistyivät ja hetki sitten esiin juossut siviili olikin toissijainen kohde, keskeyttämättä liikettä Deltat niputtivat uuden kohteen kädet selän taa ja hyppäsivät kadulla olevaan jeeppiin.

Myös kopterissa päivysti tällainen ampuja.
Operaation viimeinen tulitaistelu käytiin kohderakennuksen pohjoispäädyssä, jossa vielä kaksi sotalordin ryhmää yritti iskeä jo jeeppiin nousseeseen D-ryhmään. Se jäi yritykseksi, sillä toisen ryhmän neutraloi tarkka-ampuja kopterista ja toisen D-ryhmä tutulla tehokkuudella.

D-ryhmä ajoi pois kohderakennukselta ja operaatio oli päättynyt. Operaation ensijainen tavoite oli jäänyt saavuttamatta, mutta uusi POI korjasi tilannetta huomattavasti, jopa siinä määrin, että pieni hymy nousi ryhmänjohtajan huulille. "Mikä operaatio, ei omia tappioita, osittainen onnistuminen ja samalla sotalordi sai todella verisen nenän".

Jälleen aivan uskomattoman vaiherikas Force on Force peli, jossa tilanteet muuttuivat kaiken aikaa ja taktinen tilanne vaihteli nopeasti.

Todella hyvä ja hauska peli, jälleen!

2 kommenttia:

  1. Fantastic report - really liking your execution of these missions!

    VastaaPoista
  2. Thanks, the point is these are good scenarios!

    I'll be back through mails with some feedback and remarks we made during the game.

    VastaaPoista