sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Force on Force - The Bird and the Valley

Operaatiot raja-alueen kampanjassamme jatkuivat jälleen, ja tällä kertaa töihin pääsivät saksalaiset erikoissotilaspoliisit, mutta päivä kääntyi katastrofaaliseksi heille...

" Sotilapoliisijoukkueen johtaja kuunteli joukkueradiotaan, saaden viimeisiä ohjeita kohteena olevan kantoraketin sijainnista. Laksettuaa radion kuulokkeen korvaltaan, hän kääntyi kertomaan uuden sijainnin takapenkillä istuvalle hiljaiselle kulmikaskasvoiselle amerikkalaiselle. Amerikkalainen kuunteli hajamielisenä, ja nyökkäsi lyhyesti, muttei vaivautunut vastaanmaan joukkueenjohtajalle sanaakaan. Omituinen kaveri, ajatteli joukkuenjohtaja kääntyessään eteenpäin ja etummainen Hummer nytkähti liikkeelle."

Tässä operaatiossa haettiin rajaseudulla sijaitsevasta vuoristosolasta kesken laukaisun pudonnutta kiinalaisvalmisteista kantoraketti, joka sisälsi paljon kiinnostavaa teknologiaa. Etsintää johti hiljainen amerikkalainen - epäilemättä CIA/SAD operaattori - tukenaan alueelle sijoitettu sotilaspoliisijoukkueen task force Silver Star. Tehtävän oli paikallistaa ja edetä pudonneelle kantoraketille ja irrotta siitä tietyt osat poisvientiä varten. Haasteen muodosti putoamispaikka, joka ole kapeassa laaksossa vuoristossa, joten väijytyksen vaara oli ilmeinen.Kantoraketti arvokkainen komponentteineen makaa laaskon pohjalla hämmästyttävän hyvässä kunnossa.
Saksalainen jouko eteni pöydälle kolmen HMMWV:n kolonnassa ja varsin järkevästi jalkautui autoista kohtuu matkan päässä kohteelta jättäen vain ampujat autoihin raskaiden aseidensa taakse vahtimaan laakson pohjaa. Muu joukko aloitti etenemisen oikealla olevan vuorenrinteen ja pellon välistä. Miltei heti jalkautumisen jälkeen vuorenrinteillä piileskelleet kapinalliset avasivat tulen kohti ajoneuvoja, jotka eivät saaneet hyvää suojaa avoimella laakson pohjalla. Tuli vaurioitti heti yhtä aseistettua HMMWV:tä ja ampuja loukkaantui vakavasti auton sytyttyä palamaan RPG osumasta. Saksalaiset vastasivat tulee tehokkaasti, mutta liian myöhään pelastaakseen aseveljeään autossa.

Saksalalaisten tulitoiminta eliminoi tehokkaalla tavalla lähes koko kapinallisten tuliasemat vuorten rinteillä, ja ryhmät jatkoivat etenemistä pellon antamassa suhteellisessa näkösuojassa, mutta tällä kertaa räjähti kuormurimallinen Hummeri tuleen tappaen molemmat autossa olleet matkustajat välittömästi.

Taistelun puolessa välissä tilanne oli kehittynyt siihen pisteeseen, että etumainen saksalainen ryhmä oli onnistunutr etenemään kantoraketille ja ryhmän teknikko aloitti raketin purkamisen, muiden suojatessa hänen toimiaan. Toinen ryhmä - jossa hiljainen jenkki oli matkassa - otti suojassa viereisessä pellossa, ja odotti työn valmistumista. Samalla räjähti jo ennetän monta osumaa saanut viimeinen HMMWV tuleen. Lisää kapinallisia saapui laaksoon aseistettujen Hiluxien kyydissä ja tulitti saksalaisia ryhmiä eri suunnista, joten raketin purkamisen ohella sotilaspoliiseilla oli kädet täynnä työtä vastatessaan kapinallisten tuleen.

Vihdoin kaikki osat oli saatu irti raketista, mutta kaikki Task forcen ajoneuvot olivat tulessa ja jo kuusi miestä joko haavottuneena tai kaatuneena. Huolestuneena tilanteesta joukkueenjohtaja päätti pyytää apua, ja taisteluun liittyi uusi saksalainen tuliryhmä. Ryhmä päätti nousta vasemmalla sivustalla olevalle harjanteelle ja matkallaan avasi tulen yksittäiseen kapinalliseen, joka kaatui tuleen. Epäonnekseen saksalaiset eivtä huomanneet terroristiryhmää, joka oli kiven takana piilossa, ja avasi tulen ylärinteeltä ylös kapuaviin sotilaspoliiseihin. Kaksi sopilaspoliiisia kaatui heti tulee, ja kaksi muuta vetäytyi takaisin laakson pohjalle, niin ikään apuun rientäneen hummerin taakse. Tämäkin Hummeri hulmahti tuleen saatuaa pitkän sarjan kapinallisten raskaasta Dishka -konekivääristä.

Taistelun lopulla saksalaiset vetäytyivät jalan ohi palavien ajoneuvojensa kun viereinen pelto hulmahti tuleen ilmeisesti valojuova-ammusten sytyttämänä, ja tämä vauhditti vetäytymistä.

Operaatio oli ohitse, ja hinta oli kallis. Jenkki sai haluavansa osat, jotka matkasivat vielä samana iltana tuntemattomaan päämääräänsä, mutta niiden nouto maksoi kuuden saksalaisen sotilaspoliisin hengen ja mittavat kalustotappiot. Kainalliset olivat saaneet koko kampanjan ensimmäisen selkeän voiton liittoumasta. Kyseinen laakso oli saanut pahan maineen, kapinallisten vahvana alueena.

"saksalainen joukkueenjohtaja painoi maassa makaavan haavoittuneen sotilaansa haavaan painesiteellä yrittäen tyrehdyttää pahaa vuotoa reidessä. Hän huusi olkapäänsä yli radistille, pyytäen välitöntä MEDEVAC kopteria Basecamp Julietista. Syrjäsilmäällään hän havaitsi hiljaisen jenkin pakkaavan raketista irrotettuja osia pehmustettuun reppuunsa, näennäisen välinppitämättömänä ympärillä makaavista haavoittuneista sotilaista. Kääntyessään takaisin kohti haavoittunutta sotilastaan, hän pohti oliko tämä kaiken arvoita?"

Kapinalliset asemissa vuorenrinteellä.
Ympäriinsä vuorenreinteitä...
... ja hyvissä tuliasemissa laakson pohjalle.
Saksalaiset jalkautuvat ja samalla ensimmäinen hummeri saa pahan osuman.
Ryhmät etenevät pellon suojassa...
... ja kalliorinteen viertä kohteelle.
Kulmikaskasvoinen hiljainen jenkki odottelee valmista.
Teknikko aloittamassa raketin purkua ja muu ryhmä suojaa.
Paikalle saapuu hummeri lisää tueksi, mutta kohta sekin saa osumia.
Lopulta suojan ollut peltokin roihahtaa liekkeihin karkottaen sotilaat kauemmas suojasta.

Ensimmäinen oma skenario, jonka pelautin tässä kampanjassa, ja ihan hyvin toimiva. Tehtävän idean sain aikanaan The Unit TV sarjan yhdestä jaksosta, jossa erikoisjoukkojen kaverit hakevat kiinalaisen sateliitin osaa jostain Afrikan savannilta. Yllättävän tasapainoinen ja toimiva peli. 

2 kommenttia:

  1. Siisti peli ja hyvä inspiraationlähde skenaariolle. ;) Hienoa että saksalaisetkin pääsivät viimein mukaan karkeloihin, figut on niin vaikuttavia.

    Pitää varmaan järjestää jokin koottu allied offensive ja ottaa laakso takaisin! No Easy Day...

    VastaaPoista
  2. Laakso on jo sodanjohdon seurannassa, odottakaa vain operaatiota lokakuussa. Skenariohan on jo valmiina!

    VastaaPoista