sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Force on Force - Grim Dragon

Force on Force rajaseutukampanjamme jatkui erikoisjoukkojen operaatiolla syrjäisessä vuoristolokaatiossa. Tämä, kuten niin monet muutkin, pelauttamani skenariot on peräisin kolleegapelaajan Donoghin blogista. Muutin vain hieman skenarion kehyskertomusta kampanjan kokonaisuuteen sopivammaksi.

"Rangerien ryhmänjohtaja laskeutui hummeristaan, joka oli pysäköity vinottain compoundin seinustalle kahden muun samanlaisen heikanvärisen hummerin kanssa. Ensimmäisen hummerin vierellä seisoi punaruskeatukkainen agentti 3 värisessä aavikko -BDU puvussaan ja keskustelu omituisen kulmikaskasvoisen agentin kanssa. Molemmat agentit olivat täydessä taisteluvarustuksessa, ja poikkesivat suojaryhmänä olevista Rangreista avin maastopukujen värin ja iän suhteen, nämä kaverit olivat rivisotilaiksi avian liian vanhoja. Rangerien johtaja mietti hiljaa mielessään, mikähän tämänkin homma taustalla mahtoi olla, sitä hänelle ei oltu kerrottu. Milloinhan he pääsisivät eroon näistä hallituksen keikkahommista oikeisiin tiedustelutehtäviin? Huokaisten ryhmänjohtaja painoi hummerin oven kiinni, ja suuntasi askeleensa compoundin sisäpihalle siellä odottavan ryhmänsä luo."

Jälleen kerran 75th Rangerien pieni iskuryhmä oli saattamassa hallituksen miehiä omituisella saattokeikalla, joka vei Rangerit agentteineen yksinäiseen compoundiin vuoristoon. Rangerien oli määrä odottaa syrjäisessä paikassa ilmakuljetukselle saapuvaa VIPiä, joka piti sen jälkeen ottaa mukaan helikopterin laskeutumispaikalta ja kuljettaa eteenpäin, paikkaan jonka vain agentit tiesivät.

Operaatio alkoi kun liitouman joukot asettuivat asemiin compoundiin. Yksi agenteista hyppäsi pysäköidyn hummerin kattoluukkuun ja asettuen ampuma-asemiin Mark 19 kranaattikonekiväärin taas, helikopterin odotus alkoi.

Kauaa ei tarvinnut odottaa, sillä compoundia ympäröiviltä vuorilta avattiin välittömästi tuli, joka sytytti agentin miehittämän hummerin tuleen Agentti pudottautui alas auton kattoluukusta ja jäi tajuttomana maahan makaamaan. Pihalla olleet rangerit ryntäsivät ulos ja vastasivat tuleen tehokkaasti eliminoiden rinteellä ampuneet kapinalliset, yksi Ranger raahasi agentin suojaan toisen hummerin taa.

Taistelu jatkui samoissa merkeissä, niin että compundia ympäröivät kapinalliset ampuivat pysäköidyt hummeri paloiksi ja tulee yksi toisensa jälkeen. Liittouman kaverit vastasivat kyllä tuleen, mutta se ei auttanut autoja, jotka olivat aivan liian helppoja maaleja vuorilta piilosta tulittaville kapinallisille.

Rangerit ryhmittyvät compoundiin.
Samaan aikaan kun kapinalliset ryhmittyvät vuoren rinteille.
ja avaavat tulen compoundiin.
joka suunnasta...
Rangerit vastaavat tuleen, mutta se ei pelasta ajoneuvoja.
Rangerit tulitaistelussa.

Autojen tuhoutumisen jälkeen osumia alkoi tulla myös liitouman sotilaisiin, mutta mukana ollut lääkintämies hoiti hommansa hyvin, ja sai kaikki osumia saaneet kaverit jalkeille ja takaisin taisteluun, myös palavasta hummerista pelastautuneen agentin. Tilanne oli kuitenkin sen verran hankala, että Rangerien ryhmänjohtaja päätti kutsua tuekseen Apachen basecamp Juliuksesta. Ilmasuojaa odottelevat jenkit tyytyivtä olemaan suojassa ja vastaamaan kapinnallisten tuleen nopein heittolaukauksin. Kapinallisetkaan eivät selvästikään uskaltaneet pois vuorten suojista, vaan ampuivat kaukaa suojasta kohti compundia. Ilman hyviä maaleja kummankaan osapuolen tuli ei ollut erityisen tehokasta.

Odotetulla hetkellä liittouman radistin korviin kuului odotettu viesti Apachelta, joka aloitti lähetymisen ja valmistautui rynnäköimään vuoren rinteille tykillään. Rangerien hämmästys oli suuri, kun Apache kaarsi viime hetkessä pois ja ilmotti saaneensa ohjuksen lukitushälytyksen ja väistävänsä uhkaa. Seuraavilla kierroksilla homma toimi, ja Apache rynnäköi musertavalla voimalla pitkin rinteitä eliminoiden kapinallisten ryhmät rinteellä yksi toisensa jälkeen. Liittouma sai myös yhteyden lähetyvään VIP kuljetukseen, joka ilmotti laskeutumispaikkansa sijainnin. Nyt Rangereilla oli suunta selvillä, joten he valmistautuivat irrottautumaan compoundista saatettavineen. Valitettavasti matka olisi taitettava jalan, koska kolmesta autosta kaksi oli tulessa ja kolmaskin oli menettänyt puolet renkaistaan.

Kapinalliset tulittavat compoundiin pellon suojista.
Apache saapuu paikalle ja rinteillä tulee tukalat oltavat.
Rangerit valmistatuvat irrottautumaan compoundin suojista saatuaa yhteyden kopteriin.
Kulmikaskasvoinen agentti tarkka-ampujan kanssa compoundin pihalla juuri ennen irtautumiskäskyä.
Lääkintämies rientää paikkaamaan haavan saanutta Rangeria.
Rangerit etenevät kohti kopterin laskupaikkaa ja suojaavat agenttia timanttimuodostelmassa.
Näkymän vuorilta, mistä turhautunet kapinallisjohtaja joutuu katselemaan jenkkien poistumista voimatta tehdä mitään yläpuolella pörräävän Apachen vuoksi.
Rangerit ja lääkintämies poistumassa paikalta hyvässä järjestyksessä.
Jenkkien irtautuminen onnistui suhteellisen helposti ja jalkapatikka kohti ilmoitettua kopterin laskupaikkaa ei saanut dramaattisia käänteitä. Rangerit vetäytyivät hyvässä järjestyksessä, yhden ryhmä edetessä ja toisen suojatessa, kuin oppikirjoissa. Taivaalla pörräävä Apache tosin oli jo aikaa sitten kääntänyt tilanteen selkeästi amerikkalaisille ja jäljellä olevat kapinalliset eivät uskaltaneet oikein näytää naamaansa. Apachen lisäksi yläilmoissa lentävä UAV paikallisti kaikki piilossa olevat ryhmät ja teki AH:n homman vielä helpommaksi, tämä oli ehdotonta kalusto- ja teknologiaylivoimaa.

Kun compound tyhjenee yksi kapinallisjohtaja ottaa hieman rikkiammutun hummerin käyttöönsä, lyheksi aikaa.

Aivan loppumetreillä tapahtui koko operaation omituisin tilanne, kun miltei yksin jäänyt kapinallisjohtaja päätti kaapata itselleen jenkkien jättämän hummerin, kapinallispomo ja hänen pikakivääriampujansa hyppäsivät hummeriin ja saivat kuin saivatkin sen käyntiin, ja kaartoivat pois compoundin seinustalta!

Tästä turhautunut Ranger team leader komensi miehensä läheisen kukkulan rinteelle, josta he avasivat tulen pakenevaan omaan autoonsa - ei sitä nyt kapinallisille jätettäisi - ja saatuaa muutaman sarjan takaluukkuun, kapinallisjohtaja totesi ajatuksen huonoksi ja jätti auton ja pelasti henkensä, sillä seuraavaksi auto olisi saanut Apachen huomion...

Operaatio oli päättynyt, yhtään jenkkiä ei edes haavoittunut, mutta autot jäivät. Rangerit agentteineen saavuttivat VIPiä kuljettaneen helikopterin laskeutumispaikan, ja kun autoja ei ollut hyppäsivät agentit kopteriin VIPin kanssa ja jättivät Rangerit jälkeensä, odottamaan kuljetusta.

Mainio peli jälleen, lopputulos oli voittopisteiden kautta tasainen, liittouma voitti yhdellä pisteellä, joten käytännössä peli oli tasan.

Saa nähdä minne Rangerien tie vie nyt kun jäivät vuoristoon...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti