torstai 14. maaliskuuta 2013

Force on Force - Dogwood days

Force on Force toinen kampanjamme on vähitellen startannut ja muutama peli on jo ehditty pelata parin harjoittelupelin jälkeen. Ensimmäinen virallinen kampanjapeli oli Falluja -kirjan "Dogwood Days", jossa pieni Britien panssarijalkaväkijoukko sai tähystävältä helikoperilta tiedon "laittomasta" kapinallisten tiesulusta.

Pelin alussa operaatioon osallistui vain yksi helikopteri, joka hätyytteli kapinallisia ovikonekivääreillä. Hetken kuluttua paikalle kolisteli myös pari rynnäkköpanssari miehet sisällään.

Varovaiset Britit päättivät jalkauttaa miehet suojaamaan vaunujaan ja etenivät varovasti kohti oletettua tiesulkua. Eneminen pysähtyi miltei heti, koska kapinallisten joukot avasivat tulen taloista ja talojen takaa. Briteillä riitti tekemistä vastatessaan kapinallisten tuleen. Taisteun aikana nähtiin muutama lähikontaksissa käyty tulitaistelu, jossa mm. pari tsetsseni tarkka-ampujaa otettiin vangiksi. Urotyön suoritti Brittien merijalkaväen ryhmä. Muuten yhteenottoa leimasi varovaisuus, jossa kovan kautta oppineet Britit pyrkivät suojaamaan kallisarvoisia vaunujaan läheltä ammutuilta RPG ammusksilta.

Taistelu päättyi lopulta molempien osapuolten julistaessa itsensä voittajaksi, tilanne päättyi siten että kumpikaan osapuoli ei saavuttanut merkittäviä voittoja, ja tapaus kirjattiin lyhyenä välikohtauksena esikunnnan kirjoihin.

Tässä in-action kuvaa operaatiosta:

Partiolennolla ollut helikopteri havaitsee kadulla kapinallisten tiesulkuja.
Rynnäkkövaunut etenevät varovasti talojen välissä.
Jalkaväki etenee myös suojaten vaunuja.
Brittien huippuhetki, kapinallisten tarkka-ampujatiimi jää vangiksi.
Britit etsivät kapinallisia, mutta turhaan.
Kampanjan ensimmäinen  yhteenotto oli aika lailla vaisu, varovaista operointia ja lopulta tuloksetta päättynyt operaatio. Jatkossa seuraakin sitten hurjempaa kerrottavaa...

Kaupunki ja katutaistelun luonne on hieman erilainen kuin aiemman kampanjavaiheen, sillä nyt lyhyet matkat ja runsas suoja tuottaa koko ajan hyvin yllätyksellisiä tilanteita. Kapinalliset ovat kaiken aikaa hieman yliotteessa, koska vähäisempiin liittouman ryhmiin syntyy helposti ristitulitilanteita.

Mielenkiintoista nähdä, miten liittouma selviää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti