torstai 21. maaliskuuta 2013

Force on Force - wrong turn to left.

Kaupunkisota jatkui kampanjassamme, jossa liittouma oli jo muutaman kerran käynyt toteuttamassa pieniä operaatioita. Edellisen suhteellisen kevyen poliisitoimen jälkeen panssaroitu tiedusteluosasto sai tehtäväkseen ajaa halki kaupungin ja haastaa kapinalliset aselliseen yhteenottoon. Toinen tehtävä oli tutkia ja selvittää potentiaalisia kapinallisten hallussaan pitämiä rakennuksia. Operaatio oli Falluja -kirjan skenario "Battle for Ethan", jota oli hieman muuttamalla ajoneuvoja sopivammaksi kokoelmaani.

Operaatio alkoi, kun tiedusteluosasto kaarsi pääkadulta vasemmalle ja ryhmittivät ajoneuvonsa kadulle, ja valmistautuivat ensimmäisen rakennuksen tutkimiseen. Pari ryhmää ja ajoneuvoa moukaroivat taloa aseillaan pitääkseen mahdollisten taloon linnoittautuneiden kapinallisten päät alhaalla, ja yksi ryhmä valmistautui murtautumaan taloon. Homma rokkasi, ja talo osoittautui lopulta tyhjäksi. Ja sitten tilanne muuttui, taloon murtautunut ryhmä alkoi saada niskaansa tulta ympäriltään ja aika nopeasati syntyi kiivas tulitaistelu. Liittouma joutui - jälleen - joutuneensa piiritetyksi, jokainen liittouman jalkautunut ryhmä aloitti kuumisen vastatulen ja koetti hakeutua parempiin asemiin saadakseen suojaa ympärillä vilistävien kapinallisten AK tulelta.

Tässä vaiheessa johto -Hummer sai osuman RPG:stä ja syttyi palamaan ja kuljetaja ja ampuja joutuivat jalkautumaan. Tilanne jatkui yhä kiristyen ja ilmassa viuhui PRG granaatteja, joista taas yksi osui yhteen Strykeriin, jonka kuljettaja ja komentaja katsoivat parhaaksi jalkautua panssaristaan, hieman turhaan tosin, koska osuma ei ollut paha.

Näissä merkeissä mentiin, kunnes kaiken aikaa lissäntyvät kapinallisten ryhmät saivat selvän yliotteen ja massiivinen jv-aseiden tuli tuotti osumia ja vammoja taloista suojaa ottaviin liittoueman sotilaisiin. Viimeinen liikkumiskykyinen Stryker jyristeli katua ylös ja alas ja tulitti M2:llaan kapinallisryhmiä, mutta panssarin komentajaa selvästi hermostutti tilanne. Lopulta tulos oli aika lailla synkkä liittoumalla, useita vakavasti haavoittuneita ja muutamia kuolleita. Pari ajoneuvoja jäi kadulle...

Ennen liittouman käännöstä vasemmalle, tilanne vaikuttaa uneliaalta...
Sitten saapuu liittouman kolonna ja joukot jalkautuvat.
Ensimmäisen talon tyhjentänyt ryhmä joutuu yllätetyksi.
Viimeinen Stryker hakee suojaa palmujen katveesta, mutta kapinallisryhmä oikealla hermostuttaa.
Lopputilanne on aika lohduton, katu täynnä haavoittuneita sotilaita ja autot palavat.
Päivä oli kapinallisten ja liittouma teki todella väärän käännöksen vasempaan...

Lisää hyviä kuvia pelistä Mikan blogista.

Jälleen hektinen ja nopeatempoinen peli, ja se on sanottava että liittoumalle Fallujan skenariot ovat melkoisia lihamyllyjä, mutta se on vain hyvä, joutuupa liittouman komentajat pelaamaan tarkasti ja taktisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti