sunnuntai 22. syyskuuta 2013

40K Apocalypse 2.0 - ensikosketus

Jo perinteeksi muodostuneen Noppakerhon Apocalypse -porukan kauden peli pelattiin heinäkuussa ilmestyneen kakkos -edition säännöillä. Peli oli maltillisesti, vain noin 4000 pst. per pelaaja. Valitsimme pienen pelikoon, koska emme olleet ehtineet veilä aiemmin kokeilla uusia sääntöjä. Lopulta Apocalypse ei ole muuttunut ytimeltään mihinkään, liberaali suhtautuminen listoihin ja liittolaisiin tukee hyvin periaatetta "tuo kaikki mallisi pöydälle".

Erot aikaisempaan editioon, ovat pieniä ja hienovaraisia muutoksia. Apocalypse formaatiot ovat säilyneet suunnilleen samoina. Ne Apolle tyypilliset assetit, ovat ovat hieman vähempitehoisia aikaisempiin verrattuna ja jotkut, jo hölmöiksi havaitut ovat poistuneet kokonaan. Lisäksi peliin on tullut warlordeille "finest hour" ja epätoivoiseen tilanteeseen "divine intervention", jotka maustavat mukavasti peliä, kunhan niitä vain muistaa käyttää ;-)

Hienoin juttu on kuitenkin uusien sääntöjen mukana tullut tehtäväpainoitteisuus ja victory pointtien saaminen vain pelin virallisten taukojen yhteydessä, mikä ajaa pitämään objektiiveja kaiken aikaa.

Tällä kertaa pelissämme örkkien ja eldarien, hieman hankala, xenos liittouma kohtasi space mariinien yhdistettyä voimaa, ja olihan sitä. Pöydällä esiintyivät Mefisto, Marneus Galger ja joukko adjutantteina toimineet kapteenit. Tosin heitä vastaan oli sitten parikymmentä örkki nobia, johtajanaan oma Bad Moon warlord Urboz Ordsnik, jota pelasin Ghazkhul Thrakan säännöillä. Galgar voitti painin, kuinkas muutenkaan, mutta sai verisen nenän.

Eldarit pitävät objektiivia, koko taistelun. 
Xenot alkuasetelmissa, kauniit Eldarien alukset poikien seassa.
Isoissa peleissä riittää käsityötä figujen siirtelyssä.
Urboz the magnificient uuden battlewagoninsa vierellä.
Hieno vintage Galgar ysäri Heavy Metal maalauksessa.
Haaste on heitetty ja ottelu alkamassa.
Mariinien tukena harmaat ritarit, luonnollisesti.
Jälleen hieno Apocalypse kokemus aikaisempien joukkoon. Jotenkin tällainen rento peli, jossa on paljon tehokkaita ja yllätyksellisiä unitteja, on tosi hauska. Muutenkin näissä peleissä pääsee aika eeppisiin tilanteisiin, vai mitä tuumaatte Ghazkhulin ja Galgarin painiottelusta.

Seuraavassa pitää sitten muistaa ne warlordien erikoissäännöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti