torstai 16. tammikuuta 2014

Muskets & Tomahawks - Hyökkäys Huronikylään

Pitkän marraskuussa alkaneen maalaussession huipennukseksi pelasin eilen ensimmäisen Noppakerhon Viimeinen Mohikaani -kampanjan pelin, vastamaalatuilla Gripping Beastin Highlandereilla. Oli hauska "ulkoiluttaa" figuja vihdoin, pitkän maalailun jälkeen.

Kampanjan tässä tehtävässä, Brittien oli määrä pelastaa maj. Duncan ja toinen Munron tytöistä Huronien vankeudesta. Tehtävään suorittamaan määrättiin tällä kertaa 42nd Highlanders rykmentin joukkue kovapintaisia ylämaan sotilaita, tukenaan paikallisia rangereita. Joukkueella oli kohtuullinen kiire tehtävässään, sillä majuri Duncan parka oli köytetty paaluun ja puukasa hänen jaloissaan oli tuikattu tuleen.

Joukkue jettiin kolmeen ryhmään, joista kaksi oli 42:sen kevyttä jalkaväkeä ja yksi ranger-ryhmä, ja jotka aloittivat etenemisen kohti kylää avorivissä. Tottumuksensa mukaan, kevyt jalkaväki pyrki kulkemaan metsien ja muun maaston läpi, ottaen kaiken mahdollisen suojan etenemiselleen. Skottien edetessä metsine kautta kohti kevyesti käryävää Duncania, otti ranger -ryhmä asemat kalliolta, havaiten hyvistä asemista joukon Huroneita etenemässä metsän suojiin. Partaiset metsien miehet ottivat nopeasti intiaanit jyvälle ja kiväärien yhteislaukauksen jälkeen kolme Huronia lojui hegettömänä maassa, muut katsoivat paremmaksi juosta metsiin ja kadota paikalta.

Kohtalokkaan avauksen jälkeen, Huronikylä heräsi uuteen elämään ja suuri joukko intiaaneja valmistautui kohtaamaan hyökkääjän. Huronit päättivät koukata Brittien vasemman sivustan kautta, ja kylässä olleet ranskalaiset Huronien liittolaiset kiersivät oikealta. Vasemman sivustan Britti-ryhmä siirtyi syvemmälle metsään, joka tarjosi hyvän suojan ja jäi odottamaan oikean sivustan etenemistä. Britit etenivät hyvässä järjestyksessä kohti kylää ja palavaa majuria, kunnes ranskalaiset pääsivät asemiin rannassa olevien kanoottien suojaan ja avasi tulen. Briti vetäytyivät ja vastasivat  tuleen, mikä puolestaan sai ranskalaiset vetäytymään. Tätä edes takaisin sahaavaa taistelua käytiin koko lopputaistelu ja molemmat osapuolet jumittuivat oikealla tähän tuloksettomaan laukaustenvahtoon.

Vasemmalla sivustalla oleva Britti-ryhmä taisteli hienosti ylivoimaista intiaanilaumaa vastaan, mutta ei huomannut yhden Huronjoukon kiertäneen heidät, ja joutuivat yllätetyiksi sivulta. Urheat ylämaalaiset tointuivat nopeasti ylläköstä, ja verinen lähitaistelu alkoi. Lopulta Huronit saatiin perääntymään taistelusta ja tapettua nopealla yhteislaukauksella. Taistelun tauottua skotit havaitsivat menettäneensä upseerinsa tomahawkin uhriksi. Vasemman sivustan Britti-ryhmä jatkoi intiaanien pommittamista musketein ja sai vielä tuekseen rangerit ja lopulta valtaosa Huroneista oli surmattu tai ajettu karkuun.

Taistelu taukosi lopulta pimeyden laskeuduttua, ja surukseen skotit joutuivat jättämään Duncanin roviolle, ja Munron tyttären Huronien käsiin. Vastapainona tosin tämän intiaanikylän miehet olivat menneet manan majoille taistelun seurauksena, tai juosseet karkuun. Highlanerit puolestaan kaatuivat taistellen, eikä kukaan paennut taistelusta, huolimatta raskaista tappioista.

Brittien liittolaiset paikalliset Rangerit etenevät.
42nd rykmentin miehet etenevät maissipeltoon.
Huronien johtaja paha Magua synkistelee.
Ranskalaiset heräävät ja rientävät taistoon
ja ottavat suojaa kanootista
Kylän Huroni -uroot hyökkäävät.
Raju lähitaistelu skottienja huronien välillä.
Britit tulittavat.
Ja kuulat viheltävät Maguan korvissa.
Urhea highlander suojaa joukkonsa vetäytymistä taistelusta.
Hauska peli ja mukava tehtävä, vaikkakin aika lailla vaativa. Pelinä M&T on mukavan kevyt, mutta kuitenkin riittävä tähän tarkoitukseen. Pidän etenkin mainiosta korttiaktivaatiosta ja monista satunnaistapahtumista pelin kulussa.

Uusi taisto parin viikon kuluttua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti