keskiviikko 22. tammikuuta 2014

WH40K - Raptors strike!

Sand Raptorit laskeutuivat eilen Fight Clubin peli-iltaan, kun pelasimme frendini Mikaelin kanssa pitkästä aikaa suorastaan klassisen Mentor legioona vs. Tau taistelun, näitä on pelattu kohta kymmenen vuotta. Peliksi valiutui normaali objektiivitaistelu viidellä primaariobjektiivilla. Pääsin tässä pelissä pelaamaan ensimmäistä kertaa myös uusilla "kolmannen sukupolven" Mentoreilla, jotka olen nimittänyt väriteeman mukaisesti Sand Raptoreiksi. Heillä oli tukenaan edellisten maalausteemasukupolvien vihreä-valkoisia (oikeita) Mentoreita. Vastassa pääosin jo aiemmin koettuja Tau yksiköitä, mutta uutena oli mukana myös pelottava Riptide battle suit. Olin valinnut armeijani taktiikaksi ilmaiskun ja taistelutyyliksi lähitaistelun, heti kun se olisi mahdollista, siis "pyssyhippasille" ei aikonut Taun kanssa antautua.

Molemmat osapuolet tekivät varsin varovaisen deploymentin, ja varsinkin Mentorit antoivat Taulle
vähän maaleja, jättäen suurimman osan iskuvoimastaan Drop Pod ensi-iskuun, ja sen jälkeisiin reserveihin. Kun Mentorit onnistuivat vielä varastamaan aloituksen saattoi taistelu alkaa.

Mentorit onnistuivat saamaan ensi-iskun, ja heti taistelun alussa Taun linjoihin iskeytyi Drop Podit, joista purkautui Sternguardia ja Dregu, jotka avasiva tulen Taun suojassa oleviin joukkoihin. mm. Stelth suit yksikkö tuhottiin massiiviseen Bolter -tuleen. Taun vastatuli ei saavuttanut odotettua tehoa, koska mariinit olivat Tau -joukkojen linjoissa. Vyörytys jatkui vielä toisen kierroksen, kun lisää joukoja putosi Taun linjoihin, Tau komentaja havaitsi  olevansa sivustahyökkäyksen vaarassa ja raunioihin piiloutuneet Pathfinderit tuijottivat Boltterien piippuihin.  Tässä vaiheessa tilanne meni Mentorien taktisen kuvion mukaan - vielä...

Tilanne muuttui, kun taivaalta putosi valtava taistelurobotti - Riptide, kuin vastatoimena Mentorien röyhkeälle iskulle. Samalla tuli koettua, tuon mahtavan taistelupuvun tulivoima. Heti saavuttuaa se tuhosi koko Assault Marine yksikön yhdellä laukauksella, Mentor kapteeni joutui seuramaan vierestä miestensä kaatuvan valtavaan räjähdykseen. Kiroten kapteeni tajusi, että kevyillä iskujoukoilla ei ollut riittävän raskata kalustoa Riptiden kohtaamiseen, joten se olisi vain jätettävä riehumaan, ja keskityttävä pehmeämpiin kohteisiin.

Tilanne tasoittui kun, toisaalta Tau sai Riptiden tuella tilannetta haltuunsa ja Mentorien tappioita alkoi syntyä. Toisaalta valtaosa Tau -joukoista oli sidottu lähitaisteluun tai joutuivat reagoimaan sen välittömään uhkaan. Suuri Kroot yksikkö onnistui koukkaamaan uhkaavasti sivustaan, mutta Sterguardin matkassa ollut Librarian langetti kirouksen oudoille xenoille, jotka hetkellisen vainoharhan vaivaamina tappoivat toisensa. Muutenkin Librarian oli vahva tuki iskujoukoille.

Tilanne siis tasapainottui ja loppu taistelusta eteni aika lailla kaavalla, jossa Tau pyrki tulellaan neutraloimaan Mentorien kohti rynnäköiviä operaattoreita, ja koettivat välttää lähikontaktia. Mentor operaattorit puolestaan tulittivat lähietäisyydeltä ja ryntäsivät lähitaisteluun. Lopulta tappiot olivat raskaat molemmin puolin ja molempien menetettyä käytännössä kaikki kohteita ottavat joukot, taistelu päättyi Mentorien marginaaliseen voittoon.

Ohessa muutama kuva taistelun tiimellyksestä.

Sand Raptor sniperit etenevät raunioissa.
Taun alkuasetelma, hyvin suojassa.
Stelth Suit tiimi, joka menehtyi Sterquardin tarkkaan tulitukseen heti alussa.
Mentor alpha strike alkaa.
Ja jatkuu mainiosti...
Kunnes Riptide saapuu tasapainottamaan tilannetta!
Hauska ja tasainen peli, jossa kaksi erilaisella taktiikalla taistelevaa armeijaa kohtasi toisensa, ja jälki oli sen mukaista. Muutama sääntöseikka opittiin virheiden kautta, mutta kokonaisuutena nelkkari on edelleen sujuvaa ja mukavaa pelaamista, ja kunhan saadaan säännöt kunnolla takaraivoon, nopeaakin.

Sand Raptorit saivat tulikasteen!

Sand Raptoreista lisää War Headin sivuilla ensimmäisessä ja toisessa artikkelissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti