sunnuntai 9. helmikuuta 2014

FoF - War Head modern combat camp 1

Tänään oli ensimmäinen War Headin Modern Combat sessio, ja paikalle tulivat Hese, Edu ja Teemu. Toimin itse jälleen overlodina, ja pelasin välillä tutulla tavalla kapinallisten puolella. Näitä sessioita on jatkossa tarkoitus pelata suunnilleen kerran kuussa, ja samalla fiiistellä hieman modernia taistelua Force on Force -hengessä.

Pelasimme tutun ja hyvän historiallisen skenarion The Alamo, joka aikanaan taisteltiin Irakissa. Taistelu sai alkunsa, kun amerikkalaisia joukkoja evakuoinut panssariauto (tässä pelissä Stryker) sai RPG osuman, ja joukot autosta joutuivat siirtymän läheisen talon suojiin odottamaan noutojoukkoja. Talo oli kapinallisen alueella, ja kokonaan piiritetty, kyseessä oli siis todellakin Alamo. Amerikkalaisten tehtävä oli sinnitellä hengissa ja samalla suojata omat asemansa, että kadulla oleva Stryker. Pienenä lisäjuonena pelissä oli erikoisjoukkojen alueella ollut ryhmä, joka tarjosi apuaan talosssa olevile joukoille. Sen vastapainona operoi ryhmä hyvin koulutettuja ja erittäin fanaattisia kapinallisia, jotka ilmestyivät heti taisteluna alkaessa alueelle.

Asemiin!

Todettuaan panssarinsa ajokelvottomaksi, amerikkaliset ryhmittyivät asemiin kaksikerroksiseen taloon, ja valmistautuivat puolustautumaan odotettua hyökkäystä vastaan. Joukkojen johtaja päätti siirtää yhden fire teamin talon katolla ja toisen viereisen talon suojiin laajentaakseen tulialoja. Jenkit olivat toimintavalmiita ja odottivat. Kapinalliset puoletsaan siirtyivät lähemmäs taloa, ja päästyään näköyhteyteen jenkeistä avasivat välittömästi tulen. Eniten tulta sai katolla ollut fire team, joka joutui usean kapinallisryhmän ristituleen. Ryhmä kuitenkin vastasi tuleen tehokkaasti muiden tukiessa, ja kapinallisia kaatui aina kun he nostivat päätään ja yrittivät tulenavausta. Tässä laukaustenvaihdossa kaatui myös yhden kapinallisryhmän mukana ollut reportteri, mikä saattaisia näyttää pahalta, jos kuvamateriaali koskaan pääsisi julkisuuteen.

Amerikkailaisten huomio meni kuitenkin liiaksi katon ja eteläisen sivustan suuntaan, sillä samaan aikaan kaksi tyhmää kapinallisia onnistui etenmään talon pohjoispuolelta lähelle. Koska amerikkalaisilla ei riittänyt miehiä suojaamaan kaikkia ovia, pääsivät kapinalliset iskemään kahdesta pohjoispäädyn ovesta samaan aikaan, ja kaikkiaan viisi kuudestam alakertaa varmistaneesta jenkistä sai osumia. Tilanne alkoi näyttää amerikkalisille pahalta. Osa joukosta oli saanut osumia, asemiin oli tunkeuduttu ja tilanne oli epäselvä.

Erikoisjoukot tulevat!

Tilanteen muututtua miltei kriittiseksi, kaarsi ryhmä laivaston erikoisjoukkoja paikalle vahvasti kustomoidulla Humveella. Saatuaan autonsa suojaan, ryhmä eteni nopeasti kohti rakennusta, jossa muut amerikkalaiset olivat suojissa. Matkallaan ammattilaiset kaatoivat näkyvissä olevat kapinalliset lyhyillä sarjoilla ja etenivät lopulta rakennuksen seinustalle ottean suojaa sekä talosta että rikkoutuneesta Strykerista. Tultuaa seinän viereen he kuulivat talosta kapinallisten kiihkeää puhetta. Kuultuaan aseveljiensä saaneen osumia, viereiseen taloon siirtynyt ryhmä päättu rynnäköidä takaisin taloon. Katolla ollut ryhmä ei voinut irrottautua, vaan oli kiivaassa tulitaustelussa vastakkaisen talon yläkerrassa olevien kapinallisten kanssa. Lopulta taloon tulleet kapinalliset huomasivat haukanneensa hieman liian isoan palan, sillä taloon takaisin rynnäköinyt jalkaväkiryhmä niitti yhden kapinallisryhmän kokonaan nurin, ja erikoisjoukot viimeistelivät toisen. Talon alakerta saatiin takaisin, ja osumia saaneet tarkistettiin. Vain yksi mies oli haavoittunut vakavasti, tilanne oli vakautettu.

Panssareita!

Kaupunki tuntui muuttuneet varsinaiseksi muurahaispesäksi, kaikkialla juoksi kapinallisia aseet käsissä ja tulitus kiihtyi talon ympärillä. Jossain vaiheessa taistelua brittien tiedustelupanssari ilmaantui paikalle, ja ilmeisesti eksyneenä koetti vain ajaa läpi kaupungin. Huonoksi onneksi se joutui moottoripyörällä liikkuneen RPG -ryhmän tähtäimeen, ja vaunu sai täysosuman, mikä räjaytti sen tuleen. Huono päivä British Lancereille.

Hetken kuluttua brittivaunun tuhosta, paikalle jyristeli aivan toista kaliiberia oleva taisteluvaunu, Abrams kurvasi kulman takaa kadulle, ja vaunun johtaja tarjoutui evakuoimaan haavottuneita. Useat kapinallisryhmät suojautuivat nähtyääm vaunun ja tajuttuaan, että mikään heidän aseensa ei pystyisi tuohon metallihirviöön. Tilanne alkoi kääntyä amerikkalaisille vielä parempaan suuntaan. Tilannetta paransi vielä entisestään Predator, joka kaarteli aikansa taistelualueen yllä, ja tulitti uhkaavaa kapinallissolua, joka kuitenkin selvisi, kuin ihmeen kaupalla.

Nouto-osasto saapuu

Vihdoin, pitkä tulitaistelun jälkeen kalkkipölyn peittämät talon puolustajat kuulivat etelän suunnasta tuttua hummerin ääntä, ja nouto-osaston johtaja ilmoitti radioon olevansa valmis evakuointiin. Paikalle kaarsi neljä hiekanväristä HMMV:tä. Autojen saavuttua, panssarien lamaannuttamat kapinalliset näyttivät taas aktivoituvat, ja autot joutuivat monesta suunnasta tulen kohteeksi. Kaiken huipuksi, yksi kapinallisjohtaja kutsui heitiniskun suoraan jeeppien niskaan. Yksi jeeppi sai pahan osuman, ja syttyi palamaan, miesten heittäytyessä ulos palavasta autosta. Tuli-iskun kutsunut kapinallisjoukkokin sai sirpalieta omista kranaateista ja johtajakin kaatui joko sirpaleisiin tai jenkkien vastatuleen. Talon viereiselle kadulle alkoi kehkeytyä melkoinen sekaannus, kun toimintakuntoiset jeeppit pujottelivat palavien seassa, koettaen saada sinne tänne ryntäileviä kapinallisa tähtäimeen. Kaiken keskellä haavottuneita siirrettiin toimintakuntoisiin autoihin, tilanne oli kuin Mogadishussa aikanaan.

Tilanne purkautuu

Sekaannuksen keskelllä amerikkalaiset saivat kuitenkin suuren osan miehistä jäljellä oleviin jeeppeihin, jotka poistuivat parasta vauhtia paikalta. Yksi ilman kyytiä jäänyt jalkaväkiryhmä otti suojaa kadulla olleesta Abramsista ja juoksi sen suojissa pois paikalta kohti länttä. Matkalla Abrams eliminoi läheiseen peltoon ilmestyneen Dushka -konekiväärin ja  fire team, ohi juostessaan kaksi seinän suojissa ollutta kapinallista. Tilanne oli lopulta ohi!

Huiman, reilun neljätuntisen tulitaistelun aikana menetettiin kolme nouto-osaston miestä, mutta yhtään alkuperäisestä taloon suojautuneesta joukosta ei kaatunut. Kalustotappiot olivat melkoiset ja koko kortteli, jossa talo oli tuhoutui tulituksessa ja yksi rakennus syttyi lisäksi palamaan. Brittien esikunta koettaa selvittää Scimitar -vaunun kohtaloa, se katosi Gridistä oudosti, tienvarsipommia epäillään.

Asemissa katolla.
Ja läheisessä talossa.
Epäilyttävät autot tarkistetaan.
Kapinalliset vastakkaisessa talossa.
Paikalle ilmaantuneen Predatorin kuvaa.
Kapinalliset yllättävät pohjoisesta!
Erikoisjoukot saapuvat.
Scimitarin matkan pää.
Abrams ilmaantuu kadun päähän.
Erikoisjoukot valmistautuvat hyökkämään taloon.
Näkymää katolta.
Scimitarin surma.
Nouto-osasto saapuu...
... ja saa tulta vastaansa.
Abrams! 
Kuumeinen evakuointi käynnissä.
Viimeinen ryhmä hölkkää pois tankin suojatessa. -93 piti juosta ilman tankkeja1
Nouto-osaston johtaja luo viimeisen silmäyksen kadulle, ennen poistumistaan. Tilanne on ohi!
Pitkästä aikaa Force on Forcea! Hyvä peli mukavassa seurassa, hyvää fiilistelyä ja sopivaa tilanteiden pelaamista. Pisteet laskettiin vasta pelin jälkeen, ja lopulta kapinalliset saivat marginaalisen voiton. Oikein miellyttävä pelisessio, ensi kuussa jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti