tiistai 4. helmikuuta 2014

N&T Talvisota - kuvaraportti

Ensimmäinen Nopat & Taktikka ry:n suuri talviturnaus on onnistuneesti takana. Ajatus toteuttaa suuri figupeliturnaus tasapainottamaan Ropeconin kesätarjontaa, nousi esille Noppien syyskokouksessa, jonka jälkeen asia eteni tehokkaasti puheenjohtajamme vahvassa ohjauksessa, ja realisoitui hienosti viime viikonlopun turnauksena. Nyt pääkaupunkiseudula on talvikautenakin yksi iso, jonka pelaajat voivat merkitä kalenteriinsa.

Reilut yhdeksänkymmentä figupelaajaa kokoontui Niittykumpuun mittelemään paremuudesta Warhammer Fantasy Battlessa, Warhammer 40K:ssa ja Warmachinessa, siis skenen suosituimmissa peleissä. Kaksipäiväisessä turnauksessa pelattiin aamusta iltaan. Lopulta turnauksen voittajat palkittiin hienoilla lahjakortti ja tavarapalkinnoilla. Varsinaisen "kilpapelaamisen" ohella armeijoiden joukosta valittiin parhaiten maalatut kokonaisuudet.

Oma panokseni turnauksessa oli toimia maalaustuomarina, ja valita yhdessä turnaustoimitsijoiden kanssa kunkin pelisysteemin hienoimmin maalatut armeijat, ja koko turnauksen paras maalaustyö. Aluksi homma tuntui kivalta, mutta kun turnaus alkoi, paljastui tehtävän vaativuus. Piti poimia miltei sadan erilaisen ja hyvin maalatun armeijan joukosta paras. Kävi kateeeksi kisatuomareita, sillä he selvisivät vain pistelaskulla, tai no ei ihan, sillä tasapisteisiin päätyneiden nelkkarikenraalien paremmuus jouduttiin ratkaisemaan talvisota-aiheisella tietokilpailulla. Turnauksen tulokset löytyvät Sotavasarasta, joten niitä en tässä toista.

Maalaukisan tuomaroinnista ja armeijoista kirjotan erillisen jutun, mutta tässä alkuun kuvaraporttia Talvisodan kähinöistä.
Ensimmäiset pelit käynnistyvät lauantaiaamuna, jännitystä ilmassa...
Käydään läpi listoja ja sovitaan miten maastot pelataan.
Deployment vaatii keskittymistä.
Warhammer Fantasypöydät täyttyvät hienoista figuista.
High Elffien loistoa!
Dark Elffien nostalgiaa.
Kääpiöiden komeutta.
Upeita tulevaisuuden sotakoneita.
Laumoittain.
Turnauksen hauskin idea ja huvittavin kokonaisuus!
Pelaaminen on hauskaa!
Taistelut ovat käynnistyneet.
Warmachine pelit täydessä vauhdissa.
Masiinassa on todella näyttäviä armeijoita.
Casterit ja joukot kohtaavat.
Hieno goblinkatapultti.
Joku saa kohta kivestä!
Sunnuntaiaamun ensimmäiset pelit alkamassa, näkyykö jo väsymys?
Keskittyminen ei herpaannu, nyt pelataan ratkaisuista.
Mainiosta maalattu masiina-kolossaali.
Erittäin upeasti free hand -tekniikalla maalattu taistelukone.
Turnauksesta jäi mukava fiilis ja varmuus siitä, että ensivuonna jatketaan samalla otteella. Muutamaa korjattavaa kohtaa lukuunottamatta, koko turnaus rullasi hyvin. Hyvällä porukalla hommat saatiin järjestymään sujuvasti, ja toivonkin pelaajien jakavan saman fiiliksen. Kiitos Kallelle ja turnaustiimille sekä ennen muuta pelaajille, jotka tämän itse asiassa tekivät!

Kuten mainittu, maalauskisan fiiliksiin ja kuviin palataan seuraavassa jutussa.

1 kommentti:

  1. Pakko sen verran piruilla Warmachineä/Hordesia pelaamattomalle, että kun parissa kuvassa puhut "masiinasta" ja "castereista", niin oikeammat tekstit kuvien perusteella olisivat "Hordes" ja "Warlock." ;-)

    VastaaPoista