sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Force on Force -Manhunt

Force on Force pelaaminen jatkui jälleen Fight Clubilla, kun pidin Force on Force esittelypelin neljälle uudelle tuttavuudelle, joita kaikkia kiinnosti uuden pelin kokeilu. Skenarioksi olin ideoinut - jo miltei klassikoksi muodostuneen - kapinallisjohtajan vangitsemisen. Amerikkalaisten tiedustelupalvelun kenttädivisioonan operaattorien tehtävänä oli aamun varhaisina tunteina noutaa oletettu kohdehenkilö vuoristoisen kylän liepeiltä. Tukenaan operaattoreilla oli pari ryhmää jalkaväkeä.

Operaatio alkoi siitä, kun tiedustelupalvelun kenttämiehet ajoivat miltei ääneti kohderakennuksen pihaan ja olivat aikeissa tunkeutua rakennukseen. Homma kuitenkin keskeytyi, kun läheisellä vuorenrinteellä vartiossa olleet kapinalliset havaitsivat liikettä johtajansa talon kulmilta, ja päättivät avata konekivääritulen. Kokeneet operaattorit niittivät konekivääriryhmän kylmän viileästi nurin, ja etenivät taloon sisään. Tulitus vuorille vei agenttien huomion sen verran, että kaksi muuta kapinallisryhmää pääsi tulittamaa agentteja myös. Agentit  vastasivat jälleen tuleen tehokkaasti, mutta tässä kahakassa yksi kenttäagentti sai pahan osuman. Samaan aikaan kylä heräili taistelun ääniin ja lisää asemiehia alkoi saapua paikalle. Agentiti suojautuivat taloon, yhden tarkastaessa kaverinsa tilaa, hänet todettiin kaatuneeksi. Agentit päättivät kutsua paikalle nouto- ja tukiryhmän, joka oli aiemmin jätetty kauemmas kylästä odottamaan kutsua. Agentin taktinen radio ei kuitenkaan toiminut, joten yhteys jäi vielä ottamatta. Tänä aikana kohdehenkilö, kapinallisjohtaja, livahti ulos talosta ja pyrki pakenemaan agentteja viereisen talon sivustaa pitkin. Kerättyään a-tarvikkeet kaatuneelta toveriltaan, agentit päättivät painua karanneen kapinallisjohtajan perään.

Tukiryhmän Hummerit odottavat lähtökäskyä.
Kenttäagenttien kustomoitu maastoauto.
Tällä välin yhä lisää kapinallisia kerääntyi paikalle, ja useita lava-autoja konekivääreineen kurvasi myös alueelle ja kaikilla oli yksi tavoite, ottaa hengiltä nuo röyhkeät agentit. Kapinallisjohtajaa seuraavat kenttäagentit etenivät kapinallisjohtajan perässä seuraavan rakennuksen seinustalle, mutta siellä olo alkoi muuttua tukalaksi, sillä nyt tulitusta tuntui tulevan kaikkista suunnista. Radioyhteyttä tukijoukkoihin yritettiin uudelleen, ja nyt tukijoukkojen ryhmänjohtaja vastasi, ja ilmoitti liittyvänsä operaatioon välittömästi. Pari hiekanruskeaa Hummeria kaasutti paikalle, ja molemmat tulittivat kapinallisia auton katolla olevilla raskaillla aseilla. Ajettuaan asemiin amerikkalaiset tukijoukot siirtyicät hyviin asemiin, toisen ottaessa asemat yhden rakennuksen katolta, ja toisen miltei miehen korkuisen muurin katveesta. Molemmat autot kuitenkin menettivät raskaat aseensa vihollisen rikkoessa ne tulellaan. Tästä alkoi sekava tulitaisteluvaihe, jossa koko kylä tuntui muuttuneen taistelukentäksi, ja ammunta oli massiivista puolin ja toisin. Ammattisotilaiden tulikuri ja osumatarkkuus vain oli parempaa, ja varsinkin katolla ollut tukiryhmä hallitsi kylää tehokkaasti, kaataen vastustajiaan ryhmän toisensa jälkeen. Varsinaisena kohteena ollut kapinallisjohtaja sai surmansa tulitaistelussa, mutta kukaan ei amerikkalaisista ei havainnut tätä. Samoihin aikohin toiminta-aluetta lähestyi erikoisjoukkojen musta kopteri, jossa neljä erikoismiestä ilmoitti uuden kohteeen kenttäagenteille. Tilanne oli vain hankala agenteille, sillä vastustajia oli aivan liikaa, ja se esti etenemisen pidemmälle kylään. Samoin maatulitus hidasti kopterin lälestymistä, joten vaikka erikoismiehet pääsivätkin lopulta maihin, niin aikaa kuluin auttamatta liikaa, ja uusi kohdehenkilö pääsi livahtamaan.

Lopulta operaatio päätettiin lopettaa, ja joukot määrättiin vetäytymään lisätappioiden pelossa. Operaation tulos jäi jenkeille laihaksi, kumpaakaan tavoiteltua kohdetta ei saatu kiinni, ja yksi musta tähti saatiin lisää Langleyn marmoritauluun. Lisäksi kolme muuta amerikkalaista haavottui operaatin aikana. Kalustotappiot jäivät vähäisiksi. Lopulta päivä oli kapinallisten, jotka onnistuivat häätämään jenkit pois,  ja estämään operaation.
Kapinallisten teknikaaleja kiitää paikalle.
Kapinalliset yllävät kukkulan takaa.
Vahvasti aseistettuja vuoristomiehiä avaamassa tulta.
Tukiryhmän hummeri toiminnassa.
Kenttäagentit miesjahdissa.
Erikoisjoukot saapuvat paikalle.
Ja yhä lisää kapinallisia liittyy taisteluun.
Jokaisella kulmalla vaikuttaa oleva Kalashnikoveja.
Tukiosaston miehet muurin suojissa.
Mukava ja kalustopainotteinen peli, paljon ajoneuvoja ja helikopteri. Itse suunniteltu skanrio toimi ihan mukavasti. Toivottavasti peliin tutustumassa olevat kaverit saivat hyvän kuvan millaisesta pelistä on kysymys.

Seuraava on tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti