keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Bolt Action - Envelopment

Bolt Action pelaaminen jatkui kerholla, ja teema Saksa vs. Englanti jatkui niin ikään. Olin edellisenä viikonloppuna saanut maaleihin uusia Sturmpionier -miniatyyrejä, joten niillähän sitä oli pelattava.

Pelipöytä tehtiin mahdollisimman tukkoiseksi, sillä hyvin suojaa antava pöytä tuo hyvän ja liikkuvan pelin. Tällä kertaa skenario oli sääntökirjan ensimmäinen, eli "Envelopment", joka vaikutti haastavalta. Itse asiassa sääntökirjan kaikki skenariot ovat hyvän tuntuisia pelin puitteita, ja ne ovat hyvin mieittyjä, ainakin noin lukemisen perusteella.

Molemmilla puolilla oli joukkueen vahvuiset yksiköt, eli kolme ryhmää ja komentoryhmä, ja taistelupaikkana jälleen peitteinen tuttu "Bogage -country".Kohtaamisen aluksi pari Brittiryhmää oli piilossa alueella, ja saksalaiset etenivät suunnitelman mukaan ensi kylän kohdalta ja sen jälkeen vasemman sivustan kauttta eteenpäin. Saksalla oli tavoitteena tunkeutua Brittien puolustuslinjan läpi, ja reitti paksujen aitojen, ja yli peltojen tuntui hyvältä. Saksa siis eteni. aluksi kohtaamatta vastustajaansa, kunnes peltojen ylitys alkoi. Kylän vasemmalla sivustalla alkoi tulitaistelu, joka jatkui koko taistelun ajan. Tuossa taistelussa Saksa pyrki etenemään tulittaen Brittiryhmiä. Ongelma oli vain se, että Brittien vastaus tuleen oli parempaa ja tarkempaa kuin saksalaisten, joten lopulta etenevät Wehrmachtin joukot ammuttiin pelloille. Saksan linjan oikealla sivustalla edennyt pioneeriryhmä ensin lähietäisyydeltä käytyyn tulitaisteluun, joka muuttui lopulta lähitaisteluksi, josta lopulta jäi jäljelle vain Brittiryhmä rippeet.

Ankaran taistelun jälkeen ammunta taukosi, ja taistelu päättyi ratkaisemattomana. Saksa oli kärsinyt raskaat tappiot, menettäen pioneerijoukon kokonaan, ja vain rippeet muusta jalkaväestä oli jäänyt. Tosin Britikin menettivät paljon joukkoja, joten tulosta ei hehkutettu Brittienkään esikunnassa.

Hiljainen kylätie
Sturmpionier -ryhmä etenee varovasti. 
Vihollista ei näy vieläkään..
Kunnes pensasaidan takaa avataan tuli.
Saksalaiset hakevat suojaa.
Brittejä tuntuu olevan kaikkien aitojen takana.

Jälleen mukava ja nopea peli, kuten pitääkin. Ja ainakin tämä sääntökirjan skenario osoittautui hyväksi peliksi, jonka tehtävänasetanta oli haastava varsinkin hyökkääjälle. Pitää koepelata ne muutkin, niin näkee miten ne toimivat.

Käsitys Bolt Actionista kelpo pelinä vain vahvistuu.2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä peliä taas kerran! Pitää taas ensi viikolla yrittää itsekin ehtiä mukaan meisinkeihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti, joo mukava peli. Niitä sääntiksen skenuja pitää kokeilla muitakin.

    VastaaPoista