torstai 15. maaliskuuta 2012

Force on Force - The Hunt


Force on Force minikampanjamme jatkui sarjan viimeisellä pelillä, jossa merijalkaväen tiedustelujoukkueen miehet saivat tehtäväkseen eliminoida aiemmin harmia aiheuttaneen Al Quaidan ryhmän. AQ:n solu piileksi kaupungissa, jossa he olivat aihetuuaneet raskaat tappiot edellisessä taistelussa amerikkalaisten vapautusta suorittaneille joukoille. Nyt olisi tosi kyseessä; Pay Back time!


Paikalle lähetettiin kolme D12/D12 fire teamia MARSOC joukkoja, ja Recon Sniper! 

Lisäksi tukijoukkona mukana oli edellisessä taistelussa vaununsa menettänyt brittien Lancer rykmentin taisteluosasto.Heilläkin siis kalavelkoja maksettavanaan.


AQ ja paikalliset taistelijat sijoittuivat kaupunkiin ja sen jälkeen liittouman joukot etenivät kaupunkiin kolmesta eri suunnasta, tarkoituksenaan piirittään kohteena oleva QA tiimi.


Paikalliset taistelijat piileksivät taloissa, ja ponkaisivat esiin avaten tulen liittouman edetessä kaupungissa, mutta erikoisjoukot olivat vain parempia. Kapinalliset kaatuivat miltei heti, kun he uskalsivat tulenavausta erikoisjoukkoja vastaan.

Liittouma eteni vakaasti ja varovaisesti etsien kohteen olevaa QA tiimiä, niittäen kumoon kaikki uskaliaat, ja tämä jatkui aina turnille kolme tai neljä, jolloin yksi rohkea Lancereiden kevyt Scimitar vaunu ajoi hieman liian eteen ilman suojaa, ja AQ:n tappajat pamauttivat siihen pari RPG:tä, ja vaunu roihahti tuleen, tappaen koko sisällä olevan miehistön! Tilanne muuttui hankalaksi, koska liittouma kestää huonosti omai tappioita, ja eteneminen muuttui kenties vielä varovaisemmaksi.

Taistelun puolivälin jälkeen AQ solu koetti paeta talosta, mutta se oli jo auttamatta liian myöhäistä. Aivan liikaa erikoismiehiä oli tappoetäisyydellä, ja osumia tuli. Siitä huolimatta, että AQ koettikin piileskelä siviilinen suojassa mahdollisuuksien mukaan.

Tilanne oli kääntyä taas kapinallisille, kun muutama RPG mies onistui osumaan toista Scimitaria rikkoen sen tykin. Tästä pelsätynyt miehistö hyppäsi ulos vaunusta ja välttyi hiuksen hienosti tulemasta ammutuksi. Tosin samat kaverit keräsivät rohkeuttensa, ja vetäytyivät koko taistelualueelta parasta mahdollista.

Lopputulos alkoi olla jo selvä ennen pelin virallista loppua (turn 8), ja kaikki kohteena olleet terroristit olivat maassa ja suuri joukko heitä suojanneita paikallisia lojui kaduilla kaatuneina.

Erikoismiehet onnistuvat hämmästyttävän pienillä tappiolla, vain yksi vakavasti haavoittunut operaattori, ja yksi Scimitar, joka tuhoutui täysin miehistöineen. Operaatio onnistui, mutta ei aivan tappiotta.

Kohdekaupunki ennen toiminnan alkamista, rauhallista... 
Kohteena ollut AQ tiimi, ja sen suojana ollut paikallisten taistelijoiden solu. Keskellä Hot Spot numero neljä.
                         
Liittouma etenee varovasti kaupunkiin, vaunut suojaten toisiaan.
Toisella sivustalla etenee toinen fire team, ja rynnäköi taloon...
Ja saa hyvät tuliasemat talosta.
Scimitar saa pari pahaa osumaa, ja palaa räjähdysmäisesti!
Taloissa käytiin tulitaisteluita, kapinallisten yrittäessä yllättää erikoisjoukot, turhaan!
Vihdoin AQ uskaltautuu ulos talosta ja yrittää pakoa, siviilien suojassa.
Erikoisjoukot ovat vain aivan liian lähellä...
ja tulos on karu, mutta selkeä. Target eliminated!
Lopuksi tehtäväksi jää vain viimeistely ja vetäytyminen.
Ihan hyvä peli, vaikka oli oikeastaan aika lailla omaa kehitelmää, joka oli pakko pelata, koska oli edellisen pelin narratiivinen loppu. Muutama ongelma ilmeni voittoehtojen pistelaskussa -  tankkimiehistön tappopisteet nimittäin unohtui määritellä - mutta ei se peliin vaikuttanut. Olin ajatellut käyttää pelissä yhtenä pienenä lisänä sellaista ajatusta, että yksi liittouman pelaaja olisi nimetty helikopterissa istuvaksi tilannejohtajaksi, jonka tehtävänä olisi ollut koordinoida maassa olevien unittien toimintaa, mutta se jäi seuraviin kertoihin.

Liittouma suoritti tehtävän, ja onnistui ilman merkittäviä tappioita, tosin tankin menetys aiheutta paljon porua ja paperisotaa, ja Al Jazeera kuvaa sitä mielellään "uutiskuviinsa".

Pelissä huomasi hyvin miten suuri ero on D12 ja D6 troop qualityn välillä, erikoisjoukot ovat juuri sitä. Tosin taisin antaa liittoumalle hieman liikaa näitä D12 kavereita ja vielä tankit! No, seuraavassa pelissä merijalkaväki saa suorittaa operaation ilman tankkeja tai sitten he saavat olla vain D10 troppereita, katsotaan miten siinä sitten käy...

1 kommentti:

  1. Näistä muuten saadaan ilmastointilaitteita, unohdin mainita keskiviikkona.

    http://www.sotavasara.net/keskustelu/viewtopic.php?f=41&t=99801&p=1158448#p1156783

    VastaaPoista