maanantai 26. maaliskuuta 2012

Force on Force - piiritystaistelu kahteen kertaan

Jälleen kerran launataina pelasimme Noppakerholla muutaman Force on Force pelin. Homma menee jo rutiinilla ja peli etenee kohtuullisen vauhdikkaasti, sääntökirjaa joutuu selaamaan yhä harvemmin.

Tällä kertaa peli sijoittui jälleen Afganistaniin, mutta jenkkien sijaan liittoumaa edustivat Britttien jalkaväki. Pelikaverini oli saanut valmiiksi reilun ryhmän brittejä, ja nehän saivat tulikasteen. Hienoja figuja muuten, Assault Groupin kamaa ja mainiosti maalattu!

Nyt pelissä tilanne oli se, että Britit olivat piiritettyinä kahdessa rakennuksessa, jotka toimivat samalla tukikohtina ja evakuointipisteinä joukoille. Talebanien tavoiteena oli puolestaan vyöryttä ja vallata rakennukset 12 vuoron aikana. Pari kertaa pelin aikana Britit joutuivat testaamaan huoltotilanteensa ja moraalinsa tason, sillä säädöllä, että jos talot olisivat Talebaneilla, niin moraali ja huoltotilanne putoaisi vaiheittain huonoksi, ja se on paha juttu se. Simppeli asetelma, mutta aika vaativa Briteile, koska peli oli todella pitkä.

Tästä asetelmasta aloitettiin, ja ensimmäisen pelin alku meni siihen, että Britit sijoittuivat kahteen taloon ja odottelivat Talebaneja. Talebanit puolestaan viettivät neljä ensimmäistä vuoroa piilossa, ja kasvattivat vain joukkojaan, kun reservejä virtasi paikalle. Lopulta porukkaa oli sen verran, että vuoristomiehet rohkaistuivat hyökkäämään. Kun tulitaistelu alkoi, niin toinen Brittien fire team sai nopeasti aika pahoja osumia, joka johti siihen että toinen ryhmä joutui rientämään apuun, huonoin seurauksin. Ryhmä 2 ammuttiin nurin jossain vuoron viisi - kuusi tienoilla ja taistelu kesksytyi. Henkiin jäänyt tarkka-ampujatiimi hiippaili vaivihkaa pois paikalta, ja jäi kertomaan tarinaa.

Päätimme pelata heti perään toisen pelin. Nyt Britit sijoittuivat kaikki samaan isoon compoundiin, mutta muuten alussa vain odoteltiin, kun Talebanit kasasivat asemiehiä piiritysrenkaaksi. Sitten hyökkäys taas alkoi, mutta nyt Brittien taktiikka, sijoittua yhteen taloon puri. Talebanit saivat rankkoja tappioita, ja vaikka lopulta melkein puolet Briteistä oli maassa haavoittuneina, niin compoundia ei vain onnistuttu helpolla vyöryttämään. Lopulta muutama onnekas Taleban livahtivat compundiin sisään sniperin tulen alta, ja voitto käntyi vuoristomiehille tässäkin pelissä.


Pelien ensimmäisillä turneilla Talebanit ryhmittyivät talojen taakse piiloon ja rohkaisivat mieltään hyökkäykseen.
ja niitä oli lopulta kaikkialla!
Britit puoletstaan odottivat suojaisissa asemissa tulevaa...
ja kaikki näytti vielä rauhalliselta.
Päivän taktiikka oli olla overwatchissa, ja se oli tehokasta!
Sitten alkoi tulitus, ja kuulaa tuli kaikkialta...
Brittien asemat suojasivat hyvin ja heidän tulensa oli uskomattoman osuvaa!
Tämä tarkka-ampujatiimi oli todellinen pelote, ja selvisi molemmista taisteluista hengissä.
Mutta osuivat vastustajatkin, ja lopputulos oli vääjämättä tämä, koska vastustajia oli vain aivan liikaa.
Kaupunki jäi vuoristomiesten haltuun!


Mukavia ja nopeita pelejä. Force on Force antoi taas hyvän mahdollisuuden pelata samaa skenus kahteen kertaan, ja samalla testata vaihtoehtoista taktiikkaa puolustajille. Muuten skenario oli aluksi hieman tylsä, koska alkuun ei tapahtunut muuta kuin Talebanien build-up, mutta kun toiminta alkoi se oli varsinainen pyssyhippa.

Seuraavaksi siirrymme Afrikan maille, ja aloitamme Mogadishuun (tai vain Afrikkaan) sijoittuvien pelien pelaamisen, kunhan saan uuden The Day of The Ranger -kirjan lueskeltua.

Seikkailu jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti