torstai 24. toukokuuta 2012

Force on Force - Darkest before dawn

Myönnettäköön, että tämä alkaa hieman toistaa itseään, tämä Force on Force pelaaminen. Toisaalta peli on hyvä ja useimmat pelit kerrassaan mainioita...

Siis, what the hell, ja taas saivat länsiliiton soturit kokeilla taitojaan, paikallisia sotalordin joukkoja vastaan. Tällä kertaa tehtävän saivat US airborne. Oikeastaan peli oli Mogadishun operaation historiallinen peli,  jossa amerikkalaiset Rangerit ja Deltat pitivät puoliaan yön yli, heitä piirittäviä somaleja vastaan. Tämä on taas sellainen elokuvasta tuttu juttu.

Alkuasetelmassa kaksi ryhmää rangereita (tässä airborbe) ja ryhmä D-poikia, oli asemissa Mogadishulaisessa korttelissa, jonka somalit yrittivät vyöryttää. Tavoite oli yksinkertainen puolin ja toisin, tapa tai tule tapetuksi. Jenkit voittaisivat taistelun, jos yli puolet alkuvahvuudesta olisi vielä pelin loputtua "fit for the fight".  Pienen vaikeuskertoimen tähän peliin toi yö ja pimeys, joka puolitti joukkojen tehollisen tulivoiman puoleen, ja samalla vaikeutti jenkkien maalien hahmottamista. Kuten valistuneemmat muistavat, amerikkalaiset jättivät yönäkölaitteensa tukikohtaan, kun homman piti mennä läpi alle tunnissa! Deltoilla tosin oli mukana NVD:t eli heidän tulensa olikin sitten toinen juttu...

Amerikkalaisten hallitsema kortteli pelin alussa.
YK:n ruokalavat yhdessä compoundissa.
Jenkit asemissa talon yläkerrasa, odotusta... 
D - boys in high point, getting ready! Wee see you! 
Tilanne alkoi kehittyä ja somalit aloittivat hyvältä näyttävän etenemisen kohti tiedettyjä jenkkien asemia. Melkein taistelun alussa, tulivatkin ensimäiset tappiot. Toisaaltta Deltat pitivät hyvin puoliaan, ja pimeänäkölaitteensa turvin, he napsivat tehokkaasti kaikki,  jotka uskalsivat näyttää päänsä.

Man down! Check you corners! 
Asemiehet valmistutuvat hyökkäykseen.
Kaikilla kulmilla.
Granaattia taloon ja tulta perään. 
Tämä kaveri on varastanut jenkiltä housut! 
Toinen fire team raunioseinän suojassa, in cover!
Taistelun keskivaiheilla, kuusi tai seitsemän ryhmään somaleja yritti vyöryttää D-poikien asemia, mutta homma ei vain toiminut, ja Deltat pitivät asemansa ja neutraloivat kaikki uhat. SpecOps indeed!

Samaan aikaan , kun compoundissa olevat jenkit saivat osumia, päätti toinen ryhmä edetä myös sinne suojatakseen haavoittuneita aseveljiään. Tämä ryhmä eteni taitavasti ampuen ja uudelleen sijoittuen, ja pääsikin hyvin sisään seinien suojaan. Saivatpa he vielä suojattua haavoituneen ryhmänkin, ennenkuin somalit ryntäsivät sisäään ja viimeiset tulitaistelut alkoivat. Lopulta somalit avasivat tulen lähietäisyydeltä, mutta jenkit vastasivat tehokkaasti tuleen, ja säilyivät vahingoittumattomina.

Toinen fire team lähestyy kuorma-auton suojassa compoundia.
Take point Warren!
Friendlies in compound! 
Kohti viimeistä tulitaistelua!
Close range fire fight, about to start!

Huolimatta, joistakin somalien hyvistä yrityksistä, amerikkalaiset hallitsivat tätä yötaistelua. Lopputulos kaikesta tulituksesta oli, yksi kuollut ja kolme vakavasti haavoittunutta jenkkiä, ja se ei riittänyt lähellekään sotalordin voittoon.

This was truly the day of the Ranger, eiku Airborne!

1 kommentti: