torstai 17. toukokuuta 2012

Force on Force - Food for GunsAfrikkapelit jatkuivat jälleen, ja tässä yhteenotossa Britit olivat saaneet tehtäväkseen suojella YK:n operaatiota jossain rähjäisessä ja vihamielisessä Afrikan kaupungissa. YK:n ajatus oli vaihtaa paikallisten hallussa olevia aseita ruokaan, ja tätä varten oli perustettu parin kuorma-auton lavalle vaihtopisteet. Paikalla oli ryhmä jämäköitä Brittejä suojaamassa YK:n työntekijöitä. Paikalla oli tietenkin vapaan maailman TV ryhmä ankkureineen, tallentamassa operaatiota, skuupin toivossa ... ja senhän he saivatkin.

Paikallinen sotalordi ei pitänyt ollenkaan siitä, että hänen alueelleen tultiin moisessa hyväntekeväisyyshengessä keräämään aseita pois potentiaalisilta värvättäviltä, joten hän usutti lauman paikallisia asemiehiä matkaan, ottaen mukaansa myös oman henkivartoistonsa - kokeneita rajasotien veteraaneja. Tästä asetelmasta alkoi tilanne kehittyä, ja kaksi peliä kokeilimme miten käy...

Ensimmäisessä pelissä paikallinen asemiesten joukko oli omituisen passivinen, varoen visusti tulemasta ruokakuormaa vartioivien Brittien tulilinjalle. Sotalordi yllytti kovin poikia eteenpäin, mutta turhaan, ja tästä syntyi kapinahenkeä ja miltei paikallisen militian in-fight! No passiivisuus kostautui, ja odottelun aikana Britit siirtyivät hyviin asemiin ja tulittivat paikaliset asemiehet lopulta maahan, halliten tilannetta alusta loppuun.

Toisessa yhteenotossa, sotalordin ote oli selvästi aggressivisempi ja omat suorittivat rohkeammin etenemistä, kohti vartioivia Brittejä. Tulitaistelu alkoi jo ensimmäisten liikeiden jälkeen, ja ensimäinen Britti fire team oli maassa, miltei pelin alussa. Sotalordi vaikutti saaneen yliotteen... Mutta, mutta, peri brittiläisen rauhallisesti jäljellä olevat kaksi fire teamia saivat kuitenkin tilanteen itselleen, samalla kun sotalordi tuntui menettäneen idena tavoitteesta, ja tulitti sinne tänne. Britit kokivat raskaita tappioita ( yksi kuollut, ja kaksi kriittisesti haavoittutta) , mutta onnistuivat silti suojaamaan ruoanjakopisteen henkilöstön kohtuu hyvin, vaikka molemmat kuorma-autot ammutiinkin tuleen.

Tässä uutisryhmän kuvia taisteluiden keskeltä:

Ruokakuorma markkinpaikalla ja läheinen slummi.
Watch it Watson, some skinnies!
Asemiehet valmistautvat hyökkäykseen...
Mutta eivät huomaa Brittien hiipineen viereiseen raunioon.
Sotalordin eliittijoukkoja lataamassa.
Naamoituneet veteraanit etenevät kohti YK:n henkilöstöä.
Brittisotilaat keskellä siviilejä kuhisevaa markkinapaikkaa.
Sotalordin saartorini kiristyy...
Ja sitten avataan tuli kohti ruokakuormia!
Lähellä tavoitetta, mutta YK ihmisiä ei näy enää missään!
Kuvaa, kuvaa! tämä on käyttistä. Urhea reportteri raportoi, suoraan taistelun keskeltä!
Britit loistavassa tuliasemassa, josta he pitivät puoliaan hyvin koko toisen pelin lopun.


Taistelujen tauottua Britit etenevät varovasti tutkien mahdollia uhkia.
Taas mainioita ja tällä kertaa sotalordille haastavia skenarioita. Luulen, että tätä pitää vielä pelata uudelleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti