sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Apocalypse - kauden pieni iso peli

Oli jälleen aika peltata kauden Apocalypse peli kerholla, ja niinpä kerhon Apo -pelien kantaryhmä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kokoontui sunnuntaina taistelemaan klassisella hyvä - paha akselilla, taistelussa, jossa toisensa kohtasivat örkit, necronit, kaaos vastassaan verienkelit, ultramariinit, kaarti ja - tietenkin- Grey Knights. Pelin koko oli tällä kertaa 30 000 pistettä eli 15 000 per puoli. Omalta kannalta tämä oli sen verran poikkeus, että pelasin pitkän tauon jälkeen örkeilläni.

Taistelukenttä oli konstailemattomasti kenttä diagonaalisesti puoliksi ja joukot eri puolille. Molemmat tarjosivat puolta tuntia delpoon, joten noppa ratkaisi ja kaaos -liitto joutui asettamaan joukkonsa ensin. Joukkoa olise verran paljon, että koko pöytä tuli täyteen. Örkkini sijoittuivat vasemmalle sivustalle ja kaaos ja necronit oikealla sivustalle. Vastassa oli imperiumin kuuluisa sankarikaarti johdossaan Marneus Galgar ja Dante jne. Vastavoimana luonnollisesti Abaddon, Gahzgull jne. eli kunnon Apocalypse pääosat.

Taistelu käytäisiin no-mans-landilla olevista objektiiveista, joten joukot aloittovat heti ensimmäisellä vuorolla ryntäyksen kohti näitä tärkeitä maamerkkejä. Noin sataviisikymmentä örkki poikaa tukenaan kaaoksen ja necronien hirviökoneet vyöriyvät kohti Imperiumin joukkoja. Pahan akselin ammunta ei aluksi vaikuttanut kovinkaan tehokkaalta, joten ensimmöine kierros johti vain Imperiumin vastatuleen, joka vei mennessään kolmanneksen örkeistä, oli se kuulkaa aika kovaa tulta...

Apocalypse peleille tavanomaiseen tapaan, linja eteni keskelle ei-kenenkään maata, ja pysähtyi siihen. Näissä asemissa sitten taisteltiin koko loppu peli. Sinänsä koko taistelu oli varsin tasaista antamista ja ottamista, ja tappiot olivat massivisia puolin ja toisin. Erilaiset lentokoneet (ja lentävät hirviökoneet) kävivät ilmataistelua ja erityisesti mieleen jäi kaaoksen Helldrake mekaaniset lohikäärmeet, jotka suihkuttelivat kaiken polttavia liekkejä Imperiumin joukkoihin. Tästä syystä niistä tuli halutuimpia maaleja Imperiumin tulelle.

Keskelle taistelukenttää puuroutunut taistelu jatkui kolmannelle kierrokselle ja lopulta Imeriumin tulivoima vain puri paremmin ja mm. örkkinen rivit harvenivat nopeasti, niin että tähän asti tultaessa noin sata poika oli teurastettu vasemmalla sivustalla. Toisaalta Imperuimin oikea sivusta koki kovia tappioita Nurglen ruttotornin sylkiessä sairautta ja kuolemaa uljaiden mariinien niskaan - eeppistä Apocalypsea!

Lopulta peli kääntyi lopuilleen ja savun hälvettyä tappoit olivat molemmin puolin raskaat, mutta Imperiumi sai kuin saikin viimeisellä kierroksella enemmän objektiiveja haltuunsa, joten voitto meni keisarin lapsille kahdella onnettomalla pisteellä. Kaiken kaikkiaan peli oli tasainen vääntö ja voittaja ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, siis hyvä peli!

Tässä vähän tilannekuvaa taistelun melskeestä...

Örkkien vihreää laumaa.
Pojat matkalla rintamalle 
Stompa koettaa ottaa taloista suojaa...
Kaaoksen ja Necronien konehirviöitä
Örkki warlordin henkilökohtainen ajoneuvo 
Da Pulsa rokkit!
Kannut koukkaa sivustasta, tyhmä liike jäivtä pois koko taistelusta
Flash kittien pomo komean aseen kanssa
Hurjat runtit etulinjassa 
Imperiumin hienoimpia
Harmaa ritarit kiiltävissä haarniskoissa

Blood angelit 
ja Ultramariinit
Poikien Green tide etenee...
pulsa löytää maalinsa
Iso robotti teleporttaa etulinjaan, ja saa poikien kaiken huomion
Blood Angel death company uskaltaa hyökätä runttien kimppuun :) 
Nobit rynnäköivät taloon ja tappavat Mefiston kuin kärpäsen
Get some!
No bikerit kiitäävät sotaan
Kuuluisat Helladrake lentoliskot
Taistelukenttä keskeltä.
Kult of speed kiitään sotaan
Ruttotorni sylkee kuolemaa
Tässä on ahdasta yrittään osua!
Dante taistelee sompan kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti