keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Force on Force - McNulty again!

Syyskuussa alkanut Force on Force kampaja on edennyt jo kolmannelle kuukaudelle, ja sotatoimet ovat velloneet puoleen ja toiseen. Liittouma on ollut operaatioissaan pääosin voitollinen, mutta lokakuun alussa vuoristossa alkanut operaatio Strong Arm aiheutti varsinkin Briteille raskaat tappiot. Operaatio sai finaalinsa kun tuoreena joukko-osastona operaatioalueella tullut Royal Marines kärsi karvaan tappion etsiessään vihollisen heitintä. Tässä operaatiossa menehtyi viisi tai kuusi sotilasta ja viisi jäi vangiksi. Sen jälkeen homma on ollut varovaisempaa operaatiota, ja tässä varsinkin Yorkshire rykmentin pojat kersantti McNultyn johdolla on näyttänyt miten hommat hoidetaan. Edellisessissä operaatioissa Yorkshiren kaverit ovat mm. menestyksellä tuhonneet asekätkön, vapauttaneet edellämainittuja vankeja.

Tällä kertaa he kävivät neutraloimassa kokonaisen kylään pesiytyneen vihollissolun käytännössä kokonaan. Operaatio oli tyyypillinen aggressivinen tiedustelutehtävä, jonka tavoitteena oli tuhota vihollisen kätköjä ja neutraloida näiden etenemisreittejä sekä - mikäli mahdollista - ottaa vangiksi kapinajohtajia.

Britit aloittivat etenemisen linjassa kylän laidasta, ja onnistuivat etenemään oikealla sivustalla lähes vastustamatta kohti oletettuja kohteita. Vastustaja onnistui muodostamaan vain vähäisen määrän vastarintaa ja jotain hajanaista tulta, johon Britit vastasivat tuhoisin seurauksin. Näin operaatio eteni lähes tappioitta ja ei kulunut aikaakaan, kun ensimmäiset vihollisen hot spotit oli tuhottu ja samassa rytäkässä saatiin kiinni vielä yksi onneton tajunsa menetänyt kapinallisjohtaja. Täydellinen päivä McNultylle!

Brittien eteneminen alkaa pellon reunaa pitkin, mukana on koirapartio.
Kapinalliset odottavat compoundissa.
Linja etenee määrätietoisesti suojasta suojaan.
Yllättäen etenevien Brittien eteen hyppää joukko kapinallisia...
... jotka ovat piilossa compoundin ympärillä.
Tulitaistelun jälkeen molempia lojuu maassa, mutta kapinallisia enemmän. 
Kruunuksi operaatiolle, vielä yksi kapinallisjohtaja napattiin kiinni ja kuulusteluihin.
Viimeinen kapinallinen jäämässä tähtäimeen.
Täydellinen voitto Briteille ja upeat otsikot, tätä Operaatio Strong Armin katastrofin jälkeen tarvitaan!1 kommentti:

  1. Mainiota! Liittolaiset pitävät länsimaiden kunniaa ja asennetta yllä! Kiitos raportista pitkästä aikaa. Nähdään toivottavasti pelimerkeissä pian!

    VastaaPoista