sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Force on Force - Alamo down the street

Viikolla jatkoimme jälleen Force on Force kampanjaa kaupunkitaistelun merkeissä. Peli on suora jatko edelliselle liittouman pieleen menneelle tärkeän henkilön metsästykselle. Edellisen yön epätoivoista puolustustaistelua käyneet joukot - tai niiden riippeet - olivat aamun tullen linnoittautuneet kahteen vierekkäiseen taloon, jossa he odottivat QRF joukkoja noutamaan heitä turvaan. Voittoisat kapinalliset lähestyivät joka suunnasta ja liitouman joukot olivat piiritettyjä.

Piiritetyt joukot ilmoittivat sijaintinsa base camppiin, jossa aloitettiin nouto-osaston kokoaminen ja joukon suojaksi käskytettiin lähellä oleva panssariyksikkö, kaksi Bradley -rynnäkkävaunua ja Abrams panssari. Lisäksi lähistöllä liikkunut 10th Mountain divisioonan ryhmä, jolla oli mukanaan TAC, ja lääkäri ryhminen ilmoittautui radioon noutotehtäviin.

Kapinalliset sulkivat nopeasti saartorenkaan, ja hurmoshenkiset marttyyrityksiköt aloittivat liittouman sotilaiden asemien vyörytyksen, tulikontaktit syntyivät välittömästi. 10th Mountain ryhmä jalkautui modifioidusta hummeristaan, ja mukana ollut ilmavoimien taistelunjohtaja kutsui tuli-iskuja yläpuolella lentävältä C-130 Spetreltä.

Pulassa olevat liittouman ryhmät onnistuivat torjumaan kapinallisten hyökkäysyritykset aluksi tehokkaalla tulellaan, mutta vähitellen Kalashnikoveja oli vain liikaa. Lääkri ryhmineen ajoi väijytykseen, ja kolmen miehen ryhmä ammuttiin nurin. Toisella sivustalla 10th mountain kavereiden hummeri sai osuman RPG:stä ja syttyi tuleen.

Taistelu muuttui vähitellen hurjaksi lähikontaktissa käydyksi tulitaisteluksi, jossa ampumamatkat olivat vain metrejä.

Lopulta ensimmäinen Bradley saapui paikalle, mutta se joutui niin ikään kapinallisten RPG -ryhmän yllättämäksi ja syttyi palamaan satuaan osuman moottoriin.

Loppunäytös oli surullinen, sillä toinen brittiryhmä suojautui hyvin rakennusten suojaan välttääkseen kapinallisten tulen, mutta samalla se unohti suojata toista brittiryhmää, joka joutui kapinallisten massiiviseen ristituleen ja kaatui viimeiseen mieheen. Kova kohta oli käydä myös 10th Mountainin ryhmälle, joka hot spottia tuhotessaan onnistui räjäyttämään IED:n silmilleen ja kolme kaveria kellahti maahan, mutta liivit ja kypärät pelastivat tällä kertaa, ja paukusta jäi muistoksi vain korvien sointi.

Lopulta liittouman rippeet näkivät odotetun näyn, kun Abrams panssari ja toinen Bradley jyristivät paikalle, ja kapinalliset tekivät taktisen vetäytymisen.

Kaupunki aamun valossa.
Kapinalliset kokoavat saartorengasta.
AO:lle saapunut 10th mountain ryhmä jalkautuu modifioidusta Hummeristaan.
Kapinalliset tulittavat lääkintäjeepin paloiksi.
Kapinallisia kadulla, matkalla taisteluun.
Martyyrit avaavat tulen tauslla olevaan liittouman joukkoon. 
10th mountainin hummeri saa osumia ja syttyy tuleen.
Aina vain lisää kapinallisia parveilee taisteluun.
Tilanne kiristyy tulitukseksi lähikontaktissa.
Kympin kaverit overwatchissa.
Paha tilanne, kaksi ajoneuvo tulessa samalla kadulla.
 Kaksiosainen skenario päättyi melkoisin tappioin, ja samalla päättyi viime syyskuussa alkanut Alpha Sierra September kampanjamme, ja siitä siirrytään kevääksi käymään kapunkitaisteluja Ambush Alleyn Falluja kirjan innoittamana. Kirjoitan jossain vaiheessa pienen koosteen Sierra -kampanjamme vaiheista.1 kommentti:

  1. Hyvä raportti ja kiitos mainiosta kampanjasta! Nyt itse kukin uudella innolla seuraavan kamppiksen haasteisiin. :)

    VastaaPoista