tiistai 28. toukokuuta 2013

Blast from the past - Virojoen Peliveljien 20 -vuotiskokoontuminenKaksikymmentä vuotta sitten kevään korvalla kokoontui joukko nuoria miehiä Kaakonkulmalle taloon, jonka tarkempi osoite on luottamuksellista tietoa.  Joukko aloitti silloin vielä Suomessa tuntemattoman miniatyyripelaamisen. Kädessä oli tuore Rogue Trader sääntökirja, ja pöydällä sekalainen kokoelma Citadelin miniatyyrejä, kirkkaissa väreissä. Homma ei ollut ensimmäisillä kerroilla kovinkaan sujuvaa, se sääntökirja oli aika lailla haastava ;-). Mutta jotain siinä oli, ja vaikka ensikokemus oli lähinnä uuvuttava, niin se vain tarttui. Nyt nuorukaisista on tullut kaikilla mittareilla aikuisia, ja elämä on kuljettanut sinne tänne. Kaupungit, osoitteet, työt ja moni muu asia on muuttunut, mutta sama harrastus on vain jatkunut jokaisella tahollaan ja aika ajoin peliveljien salaisessa tukikohdassa. Sen jälkeen on pelattu monia sääntöjä, historiallisia, fantasiaa ja scifiä sekä miltei kaikkia skaaloja. Kuitenkin aina aika ajoin palattu kantapeliiin "nelkyttonniseen" eli Warhammer 40K peliin ja GW:n maailmaan.

Koska kyseessä oli miniatyyripeli, nuo nuorukaiset aloittelivat silloin myös pöydällä siirreltävien pikku-ukkojen maalaamista, sillä muutenhan homma ei olisi miniatyyripelaamista ;-). Se on sitten johtanut tuhansiin pikku-ukkojen ja maalien parissa vietettyihin tunteihin, ja tietenkin isohkoihin miniatyyrikokoelmiin. Maalaus, joka silloin oli aika karun näköistä, on niin ikään kehittynyt ja nykyisin pöydällä komeilee suuria ja näyttäviä armeijoita. Itse asiassa nykyisin maalaaminen ja miniatyyrien kanssa askarteluun käytetty aika menee reilusti yli sen mitä pelaamiseen käytetään, ja joskus on kulunut pitkiä aikoja ilman pelaamista, vain suunnitellen ja maalataten. Pelaaminen kuitenkin on se juttu, koska se antaa figu -projekteille tarkoituksen ja suunnan.

20 -vuotis viikonloppuna ohjelmassa oli Warlordin Hail Cesarin esittelyä peliveljille, grillausta, saunaa, olutta ja hyviä keskusteluja aiheesta mainioiden elokuvien keventäessä tunnelmaa illan pimetessä.

Esittely skenariona oli simppeli väijytystaistelu Teutoburgin tyyliin.
Rooman marssikolonnat etenevät.
Kevyt jalkaväki tiedustelee edessä.
Keltit valimistautuvat iskuun...
Kelttien komentaja juonii siirtoa.
Roomalaisten komentaja tarkistaa vielä jotain ohjesäännöstä.
Joukot kohtaavat laaksossa.
Steady boys!

Taistelu oli aluksi Kelttien, jotka huonosta hyökkäyksestään huolimatta löivät yhden kohortin helposti, mutta sitten rooman mies sai pelistä kiinni. Keskivaiheilla käytiin hetki tasaista taitselua, mutta Rooman paikalle hälytetyt vahvistuksen käänsivät tilanteen, ja Keltit poistuivat kentältä lyötyinä, tällä kertaa. Vaikka Rooma voitti, menetykset olivat mittavat, mikä varjosti voittajan iloa.


Mainio viikonloppu hiemossa seurassa, mikä voikaan olla hauskempaa kuin miniatyyrien katselu ja filistely, pelailu ja seuraavien figu -projektien kertominen ja niiden kuuleminen ja kommentointi rauhassa koko viikonlopun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti