sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Force on Force - Bring the boys back

Palasimme pienen tauon jälkeen viime syksyn Force on Force kampanjamme loppuvaiheisiin ja pelasimme frendini Teemun kanssa erään pieleen menneen operaation loppunäytöksen. Tuolloin varsinaisessa operaatiossa POI keikka meni rankasti "kiville" ja sen seurauksena Ranger tiimi jäi taistelukentälle ja oli jonkin aikaa MIA, kunnes tiedustelu paikallisti heidät. Pari Rangeria kentälle jääneistä oli havoittuuneita, toinen heistä vakavasti. Kehittelin tätä varten suhteellisen suoraviivaisen skenarion, jossa kentälle jääneitä joukkoja noutamassa oli toinen Ranger tiimi ja Little Birdillä (uusi malli piti saada peliin mukaan ;-) saapuva CSAR tiimi, jossa oli mukana Parajumper. Lisäksi taivaalla kierteli C-130 Spectre gunship "Doomhammer", jonka tulta ryhmänjohtajat saivat kutsua.

Koska Poromagian myymälän pelitila Fight Club oli jo pelikäytössä 40K peleissä, päätimme pelata tämän pelin ulkona auringon paisteessa. Saimme, siis oikean auringon tuomaan aitoa valaistusta ja fiilistä aavikkokaupungin yläpuolelle.

Kentälle jäänyt Ranger -tiimi aloitti piiloutuneena rakennuksessa ja pelastajat saapuivat taistelualueen reunasta ja kapinalliset vastakkaisesta. Taistelu itsessään eteni kapinallisten yrittäessä epätoivoisesti saada tulikontaktia Rangereihin, samaan aikaan kun osa kapinallisista yritti kiertää liittouman joukkojen vasempaan sivustaan.

Ranger tiimit onnistuivat hyvin neutraloimaan kapinallisten yrityksen kiertää sivustalle, ja tässä auttoi "Doomhammer" pelottavalla tulivoimallaan, joka kaatoi pari kapinallisten vasemmalle kiertänyttä ryhmää ja talon jossa toinen ryhmä piileskeli. Taistelun puolessa välissä Rangerien ryhmänjohtaja sai radioonsa viestin lähestyvästä CSAR -tiimiltä, joka ilmoitti olevansa paikalla tuossa tuokiossa. Tuo tuokio venykin hieman pitemmäksi, koska kapinallisten tulitus kaupungista karkotti kahdesti Little Birdin pois juuri ennen laskeutumista. Lopulta CSAR miehet pääsivät maahan ja Parajumper lääkintämies perusti Casevac pisteen rakennuksen suojiin ja otti vakavasti haavoittuneen Rangerin hoiviinsa, muiden jatkaessa taistelua.

Kapinallisten toiminta oli tällä kertaa aika tehotonta, eikä johtanut tappioihin liittouman puolella. Ainut voitto, jonka kapinalliset saivat oli sitäkin näyttävämpi. Aivan taistelun lopulla neuvokas kapinallisjohtaja komensi kanssaan olleen RPG -miehen rakennuksen katolle tarkoituksenaan avata tuli juuri laskeutuneeseen Little Birdiin. Kopteria suojaavat CSAR operaattorit niittivät RPG miehen nurin katolla, mutta rohkea kapinallisjohtaja poimi aseen käsiinsä osui kopteria suoraan moottoriin räjäyttäen sen tulipalloksi. Lentäjät onnistuivat pelastautumaan ulos koneesta ja selvisivät ihmeen kaupalla vahingoittumattomina, mutta koneen menetys oli paha takaisku. Tämä voittokaan ei auttanut kapinallisia, ja kun kapinallisten joukot olivat jo kohtullisen vähissä, niin kapinalliset katsoivat paremmaksi vetäytyä tilanteesta.

Ohessa tilannekuvaa taistelun melskeestä.
Tutun oloinen UAV kuva auringossa kylpevästä kaupungista.
Rangerit siirtyvät talon suojiin odottamaan noutoa.
Kapinallisryhmät etenevät kohti liittouman sijaintipaikkaa.
Toiset ryhmät yrittävät kiertää vasemman kautta sivustalle, mutta hetki tämän kuvan ottamisesta tämä ryhmä tuhoutui miltei kokonaan "Doomhammerin" tykkien tuleen.
Rangerien pelastusryhmä etenee seinän suojassa.
Vihdoin CSAR tiimikin pääseen maahan ja muodostaa viuhkan kopterin ympärille. 
Kapinalliset saavat osuman Little Birdiin katolta.
Lentäjät hyppäävät ulos koneestaan kiireen vilkkaa ja CSAR tiimi suojaa.
Tämä taistelu päätti virallisesti koko viime syksyn pyörineen Alpha Sierra -kampanjamme, jonka vaiherikasta historiaa on raportoitu tämän blogin jutuissa runsaasti. Seuraavaksi siirrämme FoF pelit Afrikan maisemiin ja syksyllä aloitamme Fires of Kharum -kampanjamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti