lauantai 11. toukokuuta 2013

Force on Force - Shah I Kotin laakso

Kuluvan viikon lauantaina pelasimme pitkästä aikaa FoF Enduring Freedom kirjan skenarion "Place of the King", joka sijoittuu Shah I Kotin laaksoon ja perustuu oikeaan 2002 käytyyn taisteluun jenkkien ja mujahideenien välillä. Tällä kertaa tosin, Ranskan Muukalaislegioona oli testaamassa taitojaan laaksossa. Valitsin skenarion introksi Leon uusille vasta valmistuneille hienoille Eurekan ranskalaisille, jotka saivat vyöryttää syvälle vuoren rinteelle pureutuneita Mujahideeneja.

Taistelu alkaa - FoF pelille tyypilliseen tapaan - tilanteesta, jossa ranskalaiset ovat juuri laskettu helikopterista laakson pohjalle, josta he aloittavat etenemisen kohti rinteen juurella odottavaa compoundia. Skenario on todella haastava (tarkoittaa suomeksi, miltei mahdoton ;-) koska kapinallisilla on aloite kahden ensimmäisen vuoron aikana, ja ranskalaiset joutuvat etenemään kahden raskaan konekiväärin ja heittimen tulessa täysin avoimessa maastossa kohti ensimmäistä suojaa. Ja kuten oli odotettavissa, ensimmäinen hyökkäysaalto ei onnistunut kummallakaan kerralla (yritimme siis kaksi kerta) tehtävissään vallata compound ja johtaa ilmaiskut raskaiden aseidein asemiin rinteellä.

Toivottavasti kokemus ei lannistanut ranskalaiskomentajaa, sillä olisi hauska nähdä nämä hienosti maalatut legioonalaiset taistelussa useamminkin.

Tässä vähän taistelukenttäkuvaa tapahtumista.

Legioona heti kopterien lähdettyä, haavoittuvaisimmillaan.
Sniper suojaa joukkoja.
Samoin kevyyt heitin valmistautuu ampumaan.
UAV:n kuvassa matka compundille näyttää lyhyeltä.
Mutta miehiä maassa odottaa verinen maili.
Vastustajat aktiovituvat compoundissa.
Rinteella Duska viritetään...
Spotteri asemissa ja heitin valmiina ampumaan.
Samoin kaoinallisten sniperi.
Ryhmä ranskalaisia pyrkii kalloin taa suojaan.
Duska paukuttaa laatikon tyhjäksi.
Pelasimme siis saman skenarion kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla ranskalaiset ammuttiin juoksuun. Ensimmäisellä kerralla ranskalaiset pääsivät etenemään vain metrejä, kunnes kaikki miehet olivat nurin. Toisella kerralla, aggressiivisempi eteneminen vei osan joukoita miltei compoundille asti, kunnes matka katkesi. Kuten sanottu, tämä on erittäin vaativa skenario liittouman pelaajalle, joten se kestää hyvin monta pelikertaa, ja sen avulla voi hyvin testata erilaisia taktiikoita lähes epätoivoisessa tilanteessa.

On tämä vaan niin hyvä peli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti