keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Black Powder - Hougomont ja pari muuta maatilaa

Viime viikonlopun Waterloo pelimme jätti jälkeensä sen verran ison inspiraation 15mm Napoleonic periodin pelaamiseen, että selailin vielä sunnuntai-iltana referenssejä verkosta. Surffatessani interwebissä törmäsin Hougomontin ja Pappelotin pienoismalleihin, ja sain niistä kipinän tehdä setin Keski-Eurooppalaisia muurien ympäröimiä maatiloja tuleviin Black Powder peleihinmme.

Valmistin nopsaan neljä hieman erilaista sääntöjen mukaista "building" moduulia kartanosta vaatimattomampaan maatilaan. Tein myös muutaman puutarhamoduulin, joita voi joustavasti yhdistellä muihin rakennuksiin. En pyrkinyt tekemään Hougomontia tai mitään muutakaan tunettua maatilaa yksi yhteen, vaan hain tyylillisesti keski-eurooppalaista muurein "linnoitettua" vanhaa maatilaa, jossa on pari kaariporttia päärakennuksen ja navettojen reunustamalle sisäpihalle.

Talot noudattavat minulle tyypillistä kapalevyarkkitehtuuria, ja niissä on hyväksi havaittu saumalaastipinnoite - kevyttä ja vahvaa, vuosien kulutukseen. Se tulee tarpeseen, sillä talot sijaitsevat jatkossa Noppakerhon pelihuoneessa, ja ovat kaikkien 15mm rakennuksia tarvitsevien käytössä.

Alueen vaurain kartano puutarhoineen.
Klassinen puutarha loistossaa.
Hougomontin inspiroima maatila hyötypuutarhoineen.
Hieman vaatimattomampi talo.
Ja vielä yksi, jossa palanut talousrakennus.
Vielä kokorefenrenssikuva ohimarssivan keisarillisen nuoren kaartin kanssa.
Saatan tehdä vielä muutamia muurein ympäröityjä puutarhoja, sillä ne ovat hyviä rakennetun alueen moduuleja pelin kannalta. Nyt vain kovaa peliä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti