sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

XX Ropecon - vuoden tapahtuma takana

War Headin founder  Teemu bannereidemme paisteessa.
Ropecon XX takana, nyt ensimmäistä kertaa War Head tiimin matkassa. Kolmeen päivään mahtui paljon toimintaa: roudausta, osaston pystytystä, pelipöydän valmistelua ja tietenkin ankaraa demopelauttamista. Tänä vuonna olin ensimmäistä kertaa mukana War Head tiimiläisenä ja Nopat ja taktiiikka -kerhon nimissä, siis eräässä mielessä kaksoisroolissa. Tämä on vain hyvä, sillä jos Noppakerho edustaa yhtä näkökulmaa figuharrastuksestani, niin War Head hieman erilaista, mutta molemmat tukevat toisiaan ja saan enemmän harrastuksestani irti.

Viime vuoden tapaan demosimme Ambush Alley Gamesin Force on Force peliä ja saman firman Ambush Zombie pelejä uudella Arfikka -teemaisella pöydällä, johon Mika oli hankkinut Heinäkuun aikana valtavan määrän pikkueläimiä rekvisiitaksi ;-). Noin kolmekymmentä pelaajaa kokeili Force on Force tai Ambush Zombie peliä kahden päivän aikana ja sama määrä seurasi peliä pöydän vierestä, joten viestiä on jälleen viety vahvasti eteenpäin.

Viimevuoden tapaan Ropecon tiimimme muodostui tutuista War Headin ja Noppakerhon kavereista, joiden kanssa homma toimii, joten aika ajoin rasittava tapahtuma rullaa mukavasti eteenpäin.

War Head jäsenyyden lisäksi minulle uutena asiana oli osallistuminen miniatyyrimaalauskilpailuun GW:n Landspeeder Stormilla, jonka oli maalannut realistiseen aavikkoteemaan, osaksi uutta Mentor -armeijaani. Idea osallistumisesta syntyi Ropeconia edeltävällä viikolla, jolloin Teemun innoittamana päätin ilmoittaa uuden mallini kisaan. Voittohan siitä sitten tuli avoimessa luokassa! Hieno kruunu hienolle tapahtumalle!

Kaiken kaikkiaan War Headin menestys maalauskilpailuissa oli vahva, sillä otimme viidestä jaetusta maalauspalkinnosta kolme päävoittoa! Teemu voitti parhaan armeijan, ja toisti viime vuoden voittonsa uudella Space Sharks -armeijallaan. Edu voitti dioraama kisan, todella upealla Hobitti leffan innoittamalla Gandalf aiheella ja itse kuittasin aiemmin mainitun avoimen.

Takana kolme päivää "figupeliskeneä" aika lailla kattavasti, ja olo on väsynyt mutta onnellinen, käyttääkseni kulunutta ilmaisua. Hyvä setti ja ensivuonna samaa, jälleen uudella teemalla ja uusilla kilpailu -entryillä.
Osastomme rakenteilla perjantain helteissä. 
Teemu asettelee uutta Hai -armeijaa kerassaan upeaan uuteen alustaan. 
FoF ja Ambush Zombie pöytämme valmiina peleihin. 
Demopelaaminen käynnistyy ja kaikki haluavat taistella Arfikassa! 
Seuraajat tutustuvat myös Force on Force kirjoihin pöytämme ääressä. 
Noppakerhon Napoleonic -pöydällä pelinjohtajalla on asianmukainen vaatetus päällä, kenraali Moore työnsä ääressä. 
Yleiskuvaa Noppakerhon demokokonaisuuteen, kolme pöytää täynnä toimintaa. 
Ankara taktinen pohdinta käynnissä Force on Force pelin äärellä. 
 Minun Speeder Storm avoimen luokan muiden töiden joukossa.
Parhaan armeijan voittaja Teemu, saapuu hienon kokonaisuutensa kanssa kisasta.
Loppupäivästä demot muuttuivat Zombie -survival peleiksi. 
Little Bird kiitää noutamaan haavoittuneita sotilaita. 
Pelin yllättävät käänteet voivat olla hauskoja!
Sunnuntain kruunu, avoimen luokan voitto Landspeeder Stormilla, hauska yllätys!
Vielä kerran, senkin uhalla että toistan itseäni, ehdottomasti vuoden figuilun kohokohta jo sinänsä ja nyt vielä enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti