keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Bolt Action - First contact

Bolt Action maalausprojektini sai uutta virtaa, kun pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan itseään peliä. Kokeilupelinä pelasimme noin joukkueen vahvuisilla joukoilla yksikertaisen, toinen hyökkää ja toinen puolustaa skenarion. Osapuolina olivat Neuvostotasavaltojen liiton kansansoturit ja Saksalainen jalkaväki vahvistuksena ryhmä laskuvarjojääkäreitä. Enempää ei tähän ensimmäiseen kokeiluun tarvittu, kun tarkoitus oli vain tutustua pelin perusmekaniikkaan ja sujuvuuteen, eli käydä läpi kierroksen vaiheet.

Lopulta peli päättyi neukkojen marginaaliseen voittoon, joka toki on kiistanalainen, kuten kaikki hyvän oikeat marginaaliset voitot, mutta sillä ei nyt oikeastaan ole väliä.

Bolt Action osoittautui ennakko-odotusten mukaisesti perin yksinkertaiseksi ja nopeatempoiseksi peliksi. Hyvää pelissä on, tuon edellämainitun sujuvuuden lisäksi, satunnainen joukkojen aktivointi. Omituisuuksiakin löytyi, erikoisen tappava lähitaistelumekaniikka ja kummallisen hiomattomat liikkumussäännöt. Lisäksi nelkkarimainen rajattu aseiden kantama, vaati totuttelua WW2 ympäristössä.

Osittain kummallisuudet menevät tottumatomuuden piikkiin, joten lisää pelaamista valaisee asiaa. Mutta, kun figupelaamisorientaationi muuttuu iän myötä enemmän ja enemmän suuntaan, jossa hean vain selkeitä mekaniikkoja hienojen miniatyyrien siirtelyyn, tuntuu Bolt Action ihan hyvältä vaihtoehdolta. Oikeassa peliseurassa, mukava ja rento setti.

Veli venäläinen lähestyy varovasti rakennusten suojassa.
Saksalaiset laskuvarjojääkärit tekevät samaa vastapuolella.
Konekivääri painuu asemiin.
Synkkä saksalainen jalkaväki vahtii risteystä
Venäläinen ryhmä metsän suojassa.
Koska pelillä on potentiaalia, jatkamme pelaamista ensiviikolla, ja ennen kaikkea, maalaaminen jatkuu myös innolla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti