maanantai 26. toukokuuta 2014

WH 40K - Kevätauringon Apocalypse

Helteisen viikonlopun sunnuntain aamuna (aikaisin), tuttu Apocalypsekenraalien joukko kokoontui Noppakerholle käymään jo perinteeksi muodostuneen 24 000 pisteen Apo -pelin. Kullakin komentajalla oli komennossaan 6000 pisteen armeija, ja toisiaan vastaan asettuivat kaartista, Mariineista ja Imperial Knighteista koostuvat Imperiumin yhdistyneet voimat. Heidän vastustajansa tässä taistelussa oli Xenomorfien liittouma, joka koostui Eldarien muinaisesta kansasta ja brutaaleista örkeistä. Skenario oli jälleen hauskaksi todettu Crossroads of death, jossa on ns. "härödeplo".

Imperiumi onnistui viemään taistelun aloitteen, ja sen jälkeinen ensi-isku on kohtuullisen kova ja vaikuttava, mutta siihen Imperiumin voittokulkussitten katkesikin. Xenomorfit veivät taistelua halliten sekä taistelua että yhtä lukuunottamatta kaikkia objektiiveja. ja Imperiumi lähinnä syötti miehiään teuraaksi. Jokainen Imperiumin yritys saada aloite negatoitiin tehokkaasti, ja lopulta koko taistelu katsottiin hävityksi ennätyksellisen nopeasti, kolmannella pelikierroksella. Päivä ei todellakaan ollut Imperiumin.

Ohessa hieman kuvia taistelun tiimellyksestä.
Imperiumin lähtöasemia raunioissa.
Imperial Fists asemissa.
Veteraani kessu käskyttää...
Xenojen huipputehokasta sotakalustoa.
Täysin pitelemätön Nob biker lautta.
Eldarien koneet väijyvät.
Storm Lord ja Vulcan megabolter
Blood Angels ja terässiivet
Terminaattori ottaa ärkki kannun tähtäimeen.
Imperial Navy hyökkää.
Cadian veteraaneja matkalla kohteelle, jäi matka kesken.
Krottien sotateknologiaa - tankki.
Eldar Lynx, lentävä tykki.
Nopea ja hieman laimeaksi jäänyt peli, sillä Xenojen jotkut uniti vain olivat käytännössä kuolemattomia, ja toisaalta tuhosivat kaiken mihin koskivat. Joten välillä aika yksipuolista ottelua. Lisäksi uudet D-ase säännöt tekivät ennen niin pelätystä Destroyerista aika kehnon, mutta kalliin aseen. Joskus nuo sääntömuutokset tuntuvat aika omituisilta?

Mutta toisaalta, hienoja malleja ja figuja ja ainahan se on hauskaa pelata suurilla armeijoilla!

Kohti seuraavaa Apoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti