keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Bolt Action - Para action!

Bolt Action pelailumme jatkui kerholla, ja tällä kertaa yhteen ottivat saksalaiset ja brittiläiset
laskuvarjojoukot, kyseessä oli siis valiosotilaiden kohtaaminen.

Skenarioksi nappasimme sääntökirjasta kohteen puolustus-skenarion, "hold at all cost",  joka taisi itse asiassa olla sama kuin edelliselläkin kerralla. Mutta se ei haitannut, koska edelleenkin tarkoitus oli tutustua peliin ja sääntöihin, ei niinkään pelata voitosta. Edelllisestä kerrasta viisastuneena, maaston määrää lisättiin paljon, ja se lisäsi liikettä ja toi mielenkiintoa peliin, puhumattakaan maaston visuaalisesta vaikutuksesta.

Joukot asetettiin lähtöasemiin, ja osa saksalaisista jäi reserviin, ja saapuisivat vasta myöhemmässä
vaiheessa taistelualueelle. Kohteena oli pöydän keskellä oleva talo, joka molempien osapuolten oli määrä vallata, ja pitää. Taistelun alussa molemmat joukot etenivät varovasti kohti taloa, ja brittien tarkka-ampuja hätyytteli eteneviä saksalaisia ikävästi.  Viivytyksistä huolimatta saksalaiset onnistuivat livahtamaan kohderakennukseen ensin. Mutta heti sinne tunkeuduttuaan, ryhmä saksalaisia laskuvarjosotilaita joutui ankaraan brittien tuleen, mitä jatkui useiden kierrosten ajan. Vaikka viereisen talon vallannut ryhmä yritti tukea tovereitaan, kärsi kohdarakennuksen vallannut ryhmä suuret tappiot. Lopulta lähietäisyydeltä rynnäköinyt brittien laskuvarjoryhmä tuhosi heidät, ja otti rakennuksen haltuunsa. Loppu taistelusta olikin vain saksalaisten yritystä säilyä hengissä, sillä britit olivat vahvasti kohteessa. Taistelu meni tällä kertaa selvästi "Red Devil´seille.

Vielä rauhallinen kylä siellä jossain ja kohderakennukset.
Britti parat etenevät varovasti.
Brittien tykistön tulenjohtaja suojamiehineen.
Saksalaiset ryhmät etenevät hedgerow´n suojissa kylään.
Raskaasti aseistettu sakasalaisryhmä.
Lääkintämies ryhmineen seuraa taistelevaa joukkoa.
Britit valmistautuvat rynnäköimään kohteelle.
Sniper, joka kiusasi vihollista koko pelin ajan.
Toinen Bolt Action peli, ja nyt jo paljon jäsentyneempi kokemus. Tästä pelistä jäi ihan mukava tunnelma, ja vaikka edelleen pelissä on joitain hassuja piirteitä - se lähitaistelun kuolettavuus, ym.- niin silti jäi tunne, että tätä on pelattava lisää. Kunhan nyt reilut kymmenen peliä on takana, niin sitten voi oikeastaan lausua pelistä jotain perustellummin.

Edelleen pidän Boltin yksinkertaisuudesta ja nopeatempisuudesta, joka tuo sujuvan pelikokemuksen. Erityisen realistinen (mitä se nyt sitten tarkoittaakaan) tämä peli ei ole, mutta hauska tapa liikutella nättejä miniatyyrejä pöydällä, ja samalla fiillistellä toisen maailmansodan taisteluita, ja sehän se itse asiassa tässä se tärkein juttu onkin!


Tätä jatketaan...
1 kommentti:

  1. Ensi kerralla vähän isompaa peliä vaan niin pääsee vähän laajemmallakin toimimaan.

    Jaetaan tätä figublogosfäärin ihmeellisyyttä eli Liebster palkintoa muillekin suomalaisille. Tarkoituksena antaa eteenpäin muille lukemilleen blogeille jotka omasta mielestä kaipaavat huomiota! http://engineered-gaming.blogspot.fi/2014/05/liebstered.html

    VastaaPoista