keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Force on Force Charlie Foxrot -peli

40K fiilistelyn vällin, hieman modernia pelastusoperaatiota Force On Force -pelin muodossa. Eilen pelasimme kerholla pari FoF peliä. Itse asiassa pelasimme saman pelin kahteen kertaan, vaihtaen vain puolta. Tätätapaa olemme harrastaneet usein FoF skenarioiden kanssa, sillä jokainen pelikerta etenee eri tavalla pelaajan valintojen perusteella. Tällä tavalla samalla skenariolla voi simuloida erilaisia taktiikoita, se on hauskaa!

Pelissä tehtävänä oli hakea alasammutun helikopterin miehistö ja pari sniperia, vihaisten kyläläisten käsistä. Apuun riensi ryhmä 5 Scots rykmentin nurmiporia Viking miehistönkuljetusajoneuvossaan ja kivenkova tiimi operaattoreita liittouman erikoisjoukoista.

Ensimmäinen peli päättyi liittouman totaaliseen voittoon, ja koko kopterimiehistö saatiin kotiin vahingoittumattomana ja ilman omia tappioita, esikunnan unelmaoperaatio.

Toinen yritys olikin sitten kivisempi tie, oeraatiota ei saatu tehtyä, vaan pelin loppuessa miehistö oli vielä tulen alla ja liittouma oli saanut jo viiden miehen tappiot. Toisaalta vastapuolen tappiot olivat kymmenkertaiset.Tässä tuokiokuvaa operaatioista. Figut ovat Assault Groupin brittejä ja Empresin Delta operaattoreita. Viking on HLBS:n malli.

Taistelukentäksi muuttuva kylä paistattelee auringossa
ja pahaa aavistamattomat kyläläiset käyvät kauppaa...
Helikopteri havaittu... 
ja ammuttu alas, miehistö ottaa suojaa putoamispaikalta.
Brittien Viking rientää apuun
ja joutuu puikkelehtimaan vaarallisesti talojen välistä.
Taleban käyttää kyläläisiä häikäilemättömästi kilpenään.
Britit jalakautuvat ja etenevät kylässä kohti oletettua putoamispaikkaa.
Saman tekevät autonsa menettäneet erikoisjoukot.
Katolta saa hyvän tulialan! 
Miehistö lähellä pelastusta, mutta ei se mennytkään niin...
5 Scots solttu ottaa suojaa basaarin pylväiden takaa!

Jälleen kerran nopeatempoinen ja viihdyttävä tulitaistelu moderniin leffatyyliin. Tilanteet vaihtelivat ja pelit olivat selvästi erilaisia tarinoita. Force on Force osoitti tas toimivuutensa, ei-niin-kilpailullisena, mutta hauskana pelinä modernista skirmishista pitäville.

Tarkemmat ja vauhdikkaat raportit löytyvät Mikan FMO blogista.

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti