maanantai 20. helmikuuta 2012

Mega Apocalypse - Taistelu Draconis Primesta ensimmäinen sotapäivä


Imperial guardin komentaja katseli hiljaisena komentobunkkerinsa tähystysaukosta yli vahvasti miehitetyn puolustuslinja ja moottoreitaan käynnistelevien super raskaiden tankkien. Hän kuuli takanaan esikunnan kiivaan viestiliikenteen ja lähettien juoksuaskeleet, kun Imperiumin taisteluryhmittymä Tiberius valmistautui puolustamaan Draconis Prime Forge Worldia. Suuri taistelu olisi käynnistymässä…
Pääkaupunkiseudun pelikerholla järjestettiin helmikuun kolmantena viikonloppuna megaluokan Apocalypse 40K peli, jonka strategiset mitat olivat noin 60 000 pistettä, kahdeksan pelaajaa ja kaksi päivää intensiivistä pelaamista. Pöydällä oli satoja figuja (ellei jo tuhat), kymmeniä tankkeja ja kymmenkunta super heavyä, sekä kaiken kruununa kaksi Warlord titaania ja kaksi Warhound titaania. Kaiken pahan akselilla puolestaan Bio titan, Plague tower , viisi Necron Pylonia, demoni prinssejä enemmän kuin ihmisellä on sormia ja kaikkea muuta ilkeää ja tappavaa. Asiaa tuntevat tajuavat jo, että pelin koko oli massiivinen. Tämä saattaa olla jopa lajinsa suomen ennätys, mitä tulee 40K peleihin.
Taistelussa osapuolina olivat Imperiumin taisteluryhmittymä Tiberius, kaksi Warlord ja kaksi Warhound titaania, niiden tukijoukkona pari kaartin komppaniaa bunkkerilinjassa ja raskas panssariosasto (mm. Baneblade muodostelma, Stormlord, Hydria ja Chimeroita). Tämän rinnalla taisteli kaksi Space Marine muodostelmaa, Grimson Fist ja Mentor Chaptereista. Imperiumin joukkoja komensivat Tatu, Oskari ja Juha.
Vastassaan tällä joukolla oli kaiken pahan Xeno –liittouma, josta löytyi, Necroneita, Tyranideja, Demoneita, Kaaos mariineja, Dark Eldareita ja kaikkea muuta Imperiumin vihollista. Tätä Xeno -akselia komensi puolestaan Tuomas, Timo, Mika ja Teemu.
Tatun Warlorrd titaani rinnallaan Tyranidien Biotitaani. Tatun titaani odottaa vielä maalipintaa.
Oskarin Warlord on jo saanut perusmaalin pintaansa.
Tatun Warhound versio.
Oskarin Warhound Forge Worldin malli.
Hieman tuo titaani arveluttaa Xeno komentajia...

Xenojen suurin, Biotitan.

Pelaaminen käynnistyi oikeastaan jo perjantaina, jolloin etujoukko kävi rakentamassa pöydät U – muotoon ja asettelemassa maaston sekä merkkaamassa valmiiksi deployment –alueet, joten lauantaiaamuna sota saattoi käynnistyä ilman sen kummempaa hässäkkää. Xenojen liittouma voitti aloituksen tosi nopealla ajalla.Kaartin komppania on miehittänyt bunkkerilinjan.
Juoksuhauta täynnä miehiä, odottamassa.
Tukenaan Manticore patteri,
ja koko joukko super -raskasta panssarikalustoa.
Devastaattorit asemissa, ja valmiina.
Xeno -akselin joukot linjalla, huomaa Pylonirivistö.
Tältä näyttää berserkkeriparka Warlordin jaloissa, mutta asenne on kohdallaan!
Warhound kurkistaa talon takaa.
Ensimmäinen turni käynnistyi Xenojen etenemisellä ja ammunnalla, joka ei aiheuttanut merkittävää vahinkoa aikaan. Imperiumin joukot olivat vielä paljolti reservissä, joten hyviä maaleja ei ollut paljoa. Yksi pöydällä oleva Warhound titaani keräsi luonnollisesti paljon tulta puoleensa, ilman merkittäviä vahinkoja.


Imperiumin ensimmäisellä turnilla merkittävä osa reservejä saapui taistelualueella, loistavan suunnittelun johdosta, ja pöydälle vyöryi marssien soidessa kaksi Warlord titaania molempiin Imperiumin sivustoihin ja Grimson Fistien Drop pod assault suoraan Xenojen ytimeen keskelle taistelualuetta. Kaartin vasen sivuista piti hyvin linjansa. Imperiumin oikealla sivustalla mariini devastaattorit tappoivat ainakin kaksi demonia, joista toinen oli itse Kairos! Ilkeillä juonilla (ja oikealla Assetilla) Xenot saivat haltuunsa toisen Titaanin, joka päättikin ampua Imperiumin joukkoja, ja se harmitti. Erityisesti se harmitti kaartin komentajaa, siksi että etummaiset super heavyt menettivät ketjut tai juuttuivat muuten paikalleen. Kaartin rynnäkkövaunu (Stormlord) ei päässyt etenemään ja 40 kaartilaista istui vaunussa pitkälle pelin lopuille.Keskellä taistelukenttää Grimson Fist eliittimariinit aloittivat koko pelin kestäneen lähitaistelun Necronien ja Tyranidien kanssa.
Raskaasti miehitetty Imperiumin komentokeskus ampuu ensimmäisiä yhteislaukauksiaan.
Warlord titaanit vyöryvät taistelualueelle imperiumin marssin säestyksellä...
Xeno -akseli vyöryy kohti Imperiukin oikeaa laitaa, näky Warlordin Pricepsin komentosillalta. 

Warhound harppoo keskikentälle haastamaan Dark Eldarien skimmeritä.
Myös vasen sivusta saa Titaanin tuekseen, tässä kaartlaisen näkökulmasta poteron pohjalta.
Xenojen suuria hirviöitä marssiin mukaan lihamyllyyn... 

Tämäkin nähtiin, Tatu onnistui heittämään D6 aidon kirkon! 
Toinen turni toi lisää Xeno vahvistuksia ja ammuntavaiheessa Titaanit keräsivät paljon tulta, ja molemmat Warhoundit menetettiin, ja toisen reaktori räjähti aiheuttaen keskelle pöytää valtavan tyhjän alueen.
Lähitaistelu jatkui Grimson Fistien , Tyranidien ja Necron Lynchguardin välillä ja mariinit kärsivät raskaita tappioita. Jossain vaiheessa kaoottista lähitaistelua kaatui Grimson Fistien komentaja Pedro Kantor Tyranid swarmlordin repimänä. Imperiumi heitti lisää miehiä apokalyptiseen lihamyllyyn., Grimson Fist terminaattoreita saapui tukemaan aseveljiään taistelukentän keskikohtaan. Necronien Lynchguard taisteli järkähtämättä objektiivila taistelun alusta lähtien loppuun asti tuhoten miltei kaiken mitä Imperiumin vastaan heitti. Lynchguard suoritti pelin aikana noin 2500 pisteen tappiot, pääasiassa Grimson Fisteille! Mentor mariinien Land Raider muodostelma iski oikealla sivustalla heittäen Terminaattorieta suoraan lähitaisteluun demonien kanssa, maksaen mm. Demoniprinssi Urakan hengen, joka kuitenkin ehti surmata Grimson Fistien kapteenin ennen kuolemaansa. Kaarti jatkoi massiivista tulitusta vasemmalla sivustalla, pitäen linjansa, vaikka Ymgarl –tyranidit ilmestyivätkin luukuista ja komeroista objektiivia vartioivien kaartilaisten niskaan.
Taistelu huippukohdillaan, ja pelaajat täysillä mukana, viestiliikenne oli kiivasta ;-)
Urhea Grimson Fistien hyökkäys vihollisen ytimeen, jossa raaka mättö jatkui miltei koko pelin ajan. 
Mentor terminaattorit käyvät demoniprissin kimppuun...
ja vetävät puoleensa yhä vain lisää warppihirviöitä!
Taistelun keskialue, jossa oli kaikkein kiivain taistelu, kuvassa näkyy myös Necronien Pylon rivistö.
Pelottava näky, scarabit lähetyvät Warhoudin jalkoja!
Ymgarl genestealerit ponnahtavat suoraan keskelle kaartin bunkkerilinjaa.
Kolmannella turnilla taistelu jumiutui paikalleen ja viimeiset reservit saapuivat molemmilla puolille. Tällä kierroksella ei koettu merkittäviä tapahtumia, mutta Xeno –liitouma onnistui vahingoittamaan oikean sivustan Warlord –titaania vakavasti, tuhoten sen suojakilvet ja aiheuttaen sille vakavia rakenteellisia vahinkoja, jotka pysäyttivät titaanin etenemisen. Xenojen raskaat aseet ja Necron Pylonit jatkoivat titaanien moukarointia. Keskellä Necronien, Tyranidien ja Grimson Fistien epätoivoinen lähitaistelu keskikentän objektiivista jatkui. Imperiumin toisen sivustan titaani oli hyvässä taistelukunnossa ja sai vihdoin päättää minne se ampuu, ja senhän se teki – massiivista tulitusta! Kaarti jatkoi hurjaa tulitustaan vasemmalla sivustalla niittäen Xenoja maahan antaumuksella. Turhautunut Stormlord paahtoi putket kuumana kuulaa vihulaisen niskaan. Mentor Scoutit soluttautuivat vihollisen oikeasta sivustasta asentamaan Melta-panoksia Plague Toweriin, joka oli jo jonkin aikaa sylkenyt visvaa ja kuolemaa kaartin niskaan, tuhoten tieltään puolustajia massoittain.
Apokalyptisen sodan ensimmäinen päivä kääntyi iltaan, ja taistelu taukosi yöksi kahdeksan ja puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Ensimmäisen taistelupäivän jälkeen Xenot olivat voitolla, ja näytti uhkaavasti siltä, että Imperiumin joukot olisivat luhistumassa paineen alla. Voittopisteet olivat Xenojen hyväksi 36 – 14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti