maanantai 20. helmikuuta 2012

Mega Apocalypse - Taistelu Draconis Primesta toinen sotapäivä

Tämä on toisen taistelupäivän raportti, joten aloita ensimmäisestä päivästä.

Kaartin komentaja katseli väsynein silmin yli bunkkerilinjan, joka näkyi hyvin hänen korkealla sijaitsevasta komentopaikastaan. Taistelun toisen päivän aamuna näkymä taistelualueella oli synkkä. Koko kenttä täynnä palavia ajoneuvoja ja kaatuneita miehiä ja Xenoja. Eilinen taistelu oli ollut todellinen lihamylly. Komentaja nosti katseensa kohti vaalenevaa horisointtia odottaen näkevänsä Valkyyroiden tutun silhuetin, ne olisivat kaartin vahvistukset. Se mitä hänen silmänsä kohtasi, sai hänet kiroamaan ääneen ja tarttumaan Master Voxin luuriin...

Titaani nousevan auringon kajossa, valmiina höyrystämään Imperiumin vihollisia.
Turnilla neljä, taistelun toisena aamuna Xeno –liitouman tueksi saapui Dark Eldarien sotajoukko kärjessään Hasbrubal Vekt ja Lelith Hesperax. Dark Eldarien isku oli pelottavan tehokas raivaten tieltään suuren joukon Mentor mariineja ja kaartilaisia vasemmalla sivustalla. Vielä suuremman huolen Imperiumille aiheutti kuitenkin lukuisa määrä lance –aseita, jotka uhkasivat vasemman sivustan Titaania, onneksi ne eivät aiheuttaneet merkittävää vahinkoa. Toinen Warlord titaani puolestaan sai jälleen Pylonien ja muiden raskaiden aseiden keskitetyn tulen puoleensa, ja viimein sodan jumalan rakenne petti aiheuttaen räjähdyksen, joka tuhosi titaanin taisteluosastot ja aseet.
Imperiumi heitti taisteluun Elysian maahanlaskujoukkueen, joka seurasi edellisenä päivänä saapunutta maahanlaskujoukkoa toisena aaltona. Lisäksi vielä yksi Warhound titaani ja Grimson Fistien moottoripyöräjoukkue saapui keskikentälle. Molemmat joukot joutuivat heti välittömään viholliskosketukseen, ja Elysialaiset onnistuivat varmistamaan yhden objektiivin ja kontestoimaan toisen riistäen tärkeitä pisteitä viholliselta. Kaiken huippuna demonien pitämälle oikealle sivustalle isku Thunderhawk sylkien sisältään kivenkovan joukon Grey Knightteja, jotka iskivät suoraan arkkivihollisiinsa keisarillisella raivolla, oikea sivusta alkoi siirtyä takaisin Imperiumille. Eilisen taisteluista pois jäänyt Mentor Chaplain porhalsi moottoripyörällään kentälle, ja onnistui heittämään tarkalla heitolla Vortex kranaatin suoraan Dark Eldar Ravagerien päälle tuhoten niitä kolme kerralla, välitön uhka Vasemman sivustan titaanille oli eliminoitu. Kaartin ja jäljellä olevan warlordin ammunta alkoi tuottaa todella tulosta, ja teho vihollisrivistöissä näkyi. Kaartin linja piti Dark Eldarien lähistelystä huolimatta. 
Turnilla viisi reservi-iskujen jälkitaistelut jatkuivat ja oikealla sivustalla Vekt ja Hesperax joukkoineen niittivät Imperiumin joukkoja kuin heinää, kunnes joukot kaatuivat yksi kerrallaan kaartin hurjaan tulitukseen, vain molemmat sankarit selvisivät ilmiömäisten taitojensa avulla. Mentor kapteeni komentoryhmineen taisteli kuluttavaa lähitaistelua Harlekiinien kanssa. Oikealla sivustalla Grey Knight terminaattorit saivat osakseen Xenojen raskaiden aseiden huomion, ja sankareita kaatui tässä tulessa. Elysialaisten kohtalo taistelukentän keskellä oli karu, koko joukkue tuhoutui yhdessä turnissa Xenojen tuleen ja vastahyökkäykseen. Viimeiset Grimson Fistit kaatuivat taistelussa Lynchguardien kanssa, tämä taistelu oli jatkunut läpi koko pelin, ja maksanut miltei kaikkien Grimson Fistien hengen, urheaa! 
Viimeinen turni käynnistyi kovin vähäisin joukoin, ja eteni siksi nopeasti. Vähäisen ammunnan jälkeen käytiin nopeat lähitaistelut. Tällä kierroksella vasemman sivustan kaarti paahtoi koko arsenaalillaan Dark Eldarien johtajia kaataen ensin Vektin ja sitten myös Hesperaxin massiiviseen tulimyrskyyn. Vasemman sivustan Warlord pommitti jäljelle jääneitä Xenojen raskaita, tuhoten viimein Biotitaanin ja jossain vaiheessa räjähti Plague Towerkin (mahdollisesti jo vuorolla viisi?) pyyhkäisten tieltään niin omia kuin vihollisen joukkoja, sekä yhden Vendettan ja kaiken maaston. Tällä vuorolla tuhoutui myös vahvistuksiksi tullut Warhound titaani, jolle kuoliniskun antoi Nurglen Plague demon, joka hakkasi miekallaan Warhoundin miltei kappaleiksi.
Imperiumin super heavyt olivat koko pelin jumissa etummaisten vaunujen vaurioiduttua. 
Mutta se ei estänyt Hydria tulittamasta tehokkaasti.
Dark Eldarit liittyvät taisteluun toisen päivän aamuna.
Hesperax johtaa hyökkäystä...
ja niittää miestä kuin halla viljaa.
Dark Eldarien nopea lentokone iskee.
Nopeat Eldarit iskevät tappavan tehokkaasti Imperiumin linjoihin.
Reservistä porhaltaa Mentor Chaplain...

ja tuhoaa onnistuneella Vortex granaatti-iskulla kolme Ravageria!

Imperiumin linja pitää.. vaan ei liiku!
Necron barge purjehtii taistelualueen keskiosassa.
Harlekiinit iskevät Mentorien komentoryhmään.
Keskikentällä toinen maahanlaskujoukkojen aalto saapuu...
ja laskeutuu turnin ajaksi mukaan taisteluun.
Ilmataistelu riehuu keskikentällä yksi näistä leijoista, sukkuloi vahingoittumattoman  läpi koko sodan!
Necron warrioirit ja Monoliitti ilmestyivät pelin lopulla yhteen Imperiumin nurkkaan.
Thunderhawk toi Grey Knightit suoraan demonien niskaan!
Kohde on varmistettu!
Nurglen demoni takoi miekallaan Warhoudin tuhoon, eeppinen hetki!
Viimein kaatui Harlekiinijohtajakin, kaartin avustaessa Mentoreita.
Taistelukenttä tyhjenee lopulta melkoisesti ja savun paikalla seisoi vielä hetki sitten Nurglen Ruttotorni.
Taistelun lopulla, vain rippeet Inmperiumin eliitistä seisoi vielä pystyssä, nämä kaksi Grey Knightiä jäivät kohteelle.
Massiivisesta taistelusta todistamaan jäin palavan Warlord Titaanin alaosa ja lukisia reaktoriräjähdysten jättämiä kraatereita, taistelu oli ohi...
Tappiot olivat molemmin puolin massiiviset, esimerkkinä tästä Grimson Fistejä taisi selviytyä kaksi ja samoin Mentroreita, joiden kapteeni onnistui viimein kaatamaan harlekiinijohtajan, kaartilaisten mopatessa loput harlekiinit tuonpuoleiseen. Oikealla sivustalla kaksi sankarillista Grey Knightia jäi pystyyn savuavan Thunderhawkin vierelle, ja Imperiumi joukkojen rippeet joutuivat toteamaan hävinneensä tämän sodan. Tosin, vaikka Imperiumi menetti kaupungin, sai se pidettyä avaruussataman itsellään, joten huoltoreitti on edelleen avoinna, ja se mahdollistaa vastahyökkäyksen. Imperiumi suunnittelee jo seuraavaa offensiivia, Xenot on lyötävä!
Imperiumi onnistui kuromaan Xenojen selkeää johtoasemaa kiinni toisena sotapäivänä, ja taistelu päättyikin Xenojen marginaaliseen pistevoittoon 70 – 62.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti