tiistai 7. helmikuuta 2012

Inkvisiittorin joukoissa - 40K minikampanja

Viime viikonloppuna pelasimme teemoitetun 40K minikampanjan, joka koostui kolmesta pelistä, kasvaen viidestäsadasta pisteestä aina reiluun kahteen tuhanteen. Pelin teema oli Ordo Xenos Inkvisiittori Vektin tutkimusretki, joka pelin kuluessa kääntyi rajuksi taisteluksi Tyranideja vastaan.

Vastakkain kampanjassa oli Inkvisiittori Vektin saattueessa olevat Sisters of Battle yksiköt ja heidän tukenaan olleet Space Marine tiimit, sekä Mentor että Astral Claws chaptereista. Hieman outo yhdistelmä, kun mietitään Astral Claws chapterin taustaa, mutta...

Inkvisiittori Vekt Ordo Xenos tarinan päähenkilö
Tämä ei ole varsinainen "kuka tappoi kenet ja millä" -taisteluraportti, vaan tuokiokuvia taistelun hetkistä, sikälis kun niitä ehdittiin tallentamaan.

Ensimmäinen peli - tiedustelu - oli nimensä mukaisesti hiljentyneen tutkimusaseman kohtalon selvittäminen. Peli pelattiin 500 pts. armeijoilla, ja peli ratkaistiin objektiivien hallinnalla. Peli meni totaalisesti Tyranideille, jotka kirjaimellisesti söivät suihinsa tiedusteluyksikön. Asia kuitenkin selvisi Vektille, ötökkätartunta oli tosiasia, ja se olisi nyt saatava kuriin, tulella ja miekalla!

Tutkimusasema 23 taistelukentän keskipiste 
Termagauntit vilistävät asemalle kohti biomassaa!
Toinen 1500 pisteen peli - taistelu- oli, niin ikään objektiivien hallinnasta, ja se eteni erittäin tasaisena aina viimeiseksi jääneelle viidennelle kierrokselle, jolloin Ordo Xenos vei pistevoiton 2-1. Taisteluna aikana nähtiin monia sankarillisia tekoja ja moni imperiumin sankari päätyi ötökän syömäksi. Voitto käänsi tilanteen Imperiumille, ja seuraavasta kohtaaminen tulisi olemaan Tyranidien viimeinen mahdollisuus...

Näitä pikkuötököitä riitti jokaiseen peliin vaivaksi asti.
Hormagauntit saavuttivat ensimmäisen kohteen nopeasti.
Sister of Battle valmistautuu myymään henkensä kalliisti!
Aina vaan isompia hirviöitä marssi vastaan...
Ja ne käyvät kaiken aikaa isommiksi... vasemmasta sivustasta hyökkäsi Carniflex mukaan taistelluun!

Ja sai vastaansa Terminaatorit, jotka löivät Carniflexin power fisteillään.

Viimeinen Mariinitiedustelija varmisti objektiivin aina katkeraan loppuun.
Kolmas peli - puhdistus - oli reilu kahden tuhannen pisteen ottelu ja tavoitteena kylmästi annihilation. Jälleen taistelu eteni tasaisena, ja Imperiumi tuhosi ötököitä tasaiseen tahtiin, mutta ei välttynyt raskailta tappioilta itsekään. Kiivas taistelu kääntyi kuitenkin lopulta Imperiumin nuikaksi voitoksi, ja tutkimusasema saatiin haltuun ja Xeno -uhka neutraloitua. Tyytyväinen Vekt pohti hetken mahdollisuutta kutsua pienelle planeetalle Exterminatuksen...

Jälleen hyöky kitiinihirviöitä syksyi kohti!
Taisteluun liittyi Astral Claws, vielä Imperiumin palveluksessa.
Imperiumi sai tuekseeen panssareita! 
Ja isoja olivat vastustajatkin, tässä Hive Tyrant ottaa mittaa Astral Claws dregusta.
Astral Claws mariini varmistaa etenemisväylää...
Ja saa pian tekemistä! 
Mentor terminaattorit valmistautuvat valmistautuvat suojaamaan Inkvisiittori Vektin puolustuslinjassa.
Mukava kolmen pelin kampanja, joka pelattiin yhden päivän aikana. Jälleen kerran 40K osoitti toimivuutensa viihdyttävänä skirmish -pelinä.

Seuraavaksi Inkvisiittorin on selvitettävä, onko koko Tyranid -uhka neutraloitu. Tätä varten tarvitaan vielä hieman tutkimusta, jotka saattavat johtaa uusin vaarallisiin kohtaamisiin. Aika näyttää...


2 kommenttia:

  1. Tälleen Inkvisiittorifanina tämä oli mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa. Mukava aina nähdä ihmisten omia tehtäviä ja kampanjoita. =)

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus olisi jatkaa ötökkäjahtia... Vektille valmistuu juuri oma Stormtrooper unitti, pysyy paremmin hengissä. Postaan sen kuvat varmaan viikonloppuna.

    VastaaPoista