lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kohti Ropeconia 2 - Demo-pelin treenausta

Valmistautuminen Ropeconiin jatkui, kun pelasimme muutaman treenipelin osallistumispeleissä käytössä olevasta Contractor trouble skenariosta. Oli mielenkiintoista huomata, että kaksi identtistä peliä samoilla joukoilla menivät totaalisen eri tavalla. Tämä osoittaa hyvin, miten Force on force peleissä pelaajien tekemät valinnat ohjaavat peliä ja pelin moottori toteuttaa vain pelaajien taktisia valintoja. Myönnetäköön, että mukana on toki elementtinä sattuma, mutta niin se aina on, elävässä elämässäkin.

Tehtävänä jenkeillä oli pelastaa pari autonsa menettänyttä siviiliä parin korttelin päästä, eli helppo homma. Mutta toisaalta vaarallinen, koska kahden korttelin matkalla oli monta vihaista kapinallista Kalashnikov kourassa.

Ensimmäinen peli meni kuin jalkaväkitaktiikan oppikirjasta, toinen ryhmä ryhmänjohtajalla vahvistettuna eteni suojasta toiseen kohti siviilejä tulittaen tehokkaasti kapinallisia. Samalla toinen ryhmä suojasi etenijöitä katolta, sitoen kapinallisten taktisen liikkeen tehokkaasti. Siviilit saatiin pelastettua tehtävn aikatulun puitteissa ilman yhtään haavoittumista, well done Yanks!

Toinen peli eteni sitten jenkkien näkökulmasta verisemmin. Heti alussa jenkit lankesivat taktiseen virheseen, kun he päättivät lähettää yhden tuliryhmän kohteelle Hummerin kyydissä. Jeeppi ammuttiin tuleen ja mukana meni koko kyydissö ollut porukka. Tämä muutti operaation jäljelle jääneelle ryhmälle selviytymistaisteluksi, jonka aikana noin viisikymmentä kapinallista metsästi neljää jenkkiä, jotka yritivät taktista vetäytymistä. Operaatio päättyi tilanteeseen, josa neljän jenkin ryhmä linnoittautui yhden talon katolle, ja jäi odottamaan helikopterin noutoa.

Siviilit käyty hakemassa, ja heitä saatetaan kohti turvaa
Tässä lisää fiilistelykuvia operaatioista.

Kersantin johtama tuliryhmä etenee kohteelle seinän suojassa.
Nouto-osaston Humveet odottavat lähtölinjalla.
Toinen ryhmä suojaa katolta. Stay frosty! 
Varovasti kulmissa je eteenpäin. 
Talojen suojassa eteenpäin.
Kapinalliset yrittävät yllättää kulman takaa,
Ja joutuvat tulitaistelun jälkeen pakosalle!
Siviilit saatu mukaan ja paluu aloitetaan.
Toimintaan osallistuu yllättäen huippukoulutettu kapinallissolu.
Siviilit ovat jo turvassa autoilla.
Toisen operaation käännekohta, Hummeri räjähtää ja vie mennessään kaikki matkustajat.
Kapinallisten tueksi huristaa teknikaali, vaikka sitä ei edes olisi tarvittu.
Last stand talon katolla, ryhmänjohtaja poksautti merkkisoihdun lähestyvälle Blackhawkille!
Taas hauskoja operaatioita ja erosivat toisistaan kuin yö  ja päivä. Taistelun on raportoinut ansiokkaasti myös FMO blogissaa.

Tällä kalustolla mennään Ropeconiin, siellä nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti