maanantai 2. heinäkuuta 2012

WH Fantasy Legendary Battle - Tappio Sylvaniassa

Pitkästä pelasin WH Fantasy battlea ja vielä sen jaloimmassa muodossa Legendary Battlena. Toukokuun alussa kerhon WHFB puuhamies Kalle heitti idean suuren FaBa pelin pelaamisesta, ja kuten tuttua on, sellaiseen lähden mukaan mielelläni. Joten yhdistimme Kallen kanssa voimamme ja kutsuimme aseisiin 8000 pisteen edestä Empiren joukkoja puolustamaan keisarinsa etuja. Vastaamme saimme Mikan ja Samin epäpyhän vampyyriruhtinaiden ja Skavenien liiton. Näin syntyi ensimmäinen puolustustaistelu pimeyden voimia vastaan kaukana Empiren ydinalueilta Sylvanian synkillä rajaseuduilla.

Ludvig von Ossen kiristi sotaratsunsa ohjaksia yrittäessään rauhoittaa hermostunutta hevostaan, hän nosti kypäränsä silmikon ylös ja katsoi avoimen kentän yli horisonttiin, jossa suunnaton lauma tummia hirviöitä vyöryi kohti. Von Ossenin molemmilla puolilla Empiren sotilaat kiristivät otettaan aseistaan vakavan näköisinä. Von Ossen pyysi mielessään Sigmarin suojelusta heille ja itselleen vaipuen ajatuksiinsa, mutta havahtui kiljahdukseen, ja käänsi katseensa vasemmalle linjassa, jossa ryhmä Empiren eliittiratsuväkeä valmistatui hyökkäämään  jalojen Griffonien selässä, se loi häneen rohkeutta. Kohta ihmisten linja kohtaisi pimeyden voimat...

Empire asettui linjaan, jossa ritarit ja jalkaväki vuorottelivat tasaisisin välein. Ritareilla oli selkeä pyrkimys iskeä suoraan ja nopeasti vastustajan etenevään linjaan, ja jalkaväli ankkuroitui pääasiassa puolustamaan omalla alueellaan olevia kohteita. Jotkun jalkaväkiyksiköt saivat käskyn edetä surman suuhun, valtaamaan vastustajan hallussa olevia kohteita. Empirellä oli tukenaan pieni määrä tykistöä ja muutama Nulnista tuotu höyrytankkikin.

Ensimmäisten vuorojen aikanan taistelu alkoi nopeiden joukkojen iskiessä yhteen ei-kenenkään-maalla, jossa ensimmäiset tappiot syntyivät. Lisäksi pimeyden voimien hirviöt hyökkäsivät nopeasti paikallan pysyttelevän Empiren jalkaväkilinjan kimppuun. Tykistö avasi myös tulensa, mutta sillä ei ollut sanottavaa vaikutusta muuten kuin, yhdellä onnekkaalla tykinlaukauksella saatiin vampyyrilordi hävitettyä takaisin sinne mistä se oli tullutkin.

Taistelun kuluessa Empiren linjan keskikohta romahti lähes kaikkien yksiköiden tuhouduttua siitä, mutta molemmat sivusta pitivät pintansa, ja vasen sivusta pääsi lopulta etenemään sankarillisten ponnistusten avulla. Tappiot olivat suunnattomat Empiren menettäessä reilusti yli puolet joukoistaan, ja lopulta pimeyden voimat veivät marginaalisen voiton keisarin joukoista, mutta eivät olleet eneää voimissaan antamaan kuoliniskua taktista vetäytymistä tekeville keisarin sotilaille.

Tässä kuvia taistelun tiimellyksestä...


Empiren linja taistelun alussa vasemmalta sivustalta nähtynä.
Taistelukenttäa ennen joukkojen kohtaamista...
Pimeyden voimien linja.
Hirviö valmistautuu hyökkäämään!
Epäkuolleita ritareita vampyyri johtajanaan.
Lisää epäkuolleita...
ja Skaveneita sekä Skreaming Bell!
Reiksguard!
Reiksguard inner circle!
Military order of Sacred Bull
Empiren eliitin eliittiä demi-griffonien selässä.
Nopeat hirviöt iskivät miltei heti jalkaväkeen!
Urhea jalkaväki torjuu hyökkäyksen!
Sitten iskevät Empiren ritarit
ja eliitti, tämä oli nopea taistelu!
Tässä Von Ossenin peloton, mutta kohtalokas hyökkäys vampyyriruhtinaan joukkoihin.
Empire kiväärimiehet hyvissä asemissa tornissa.
Empiren sankari tukee Reiksguardia lyömällä vihollisen sivustaan.
Uljaat keihäsmiehet kestivät hirviön hyökäyksen, vain tuhoutuakseen rottajalkaväen iskuihin.
Lisää rottia virtaa hyökkäykseen.
Oikealla sivustalla jousimiehet häiritsevät epäkuolleiden laumoja nuolisateillaan.
Vampyyri ja sotavaunu suoraan helvetistä vyöryy jalkaväen päälle.
Yksi höyrytankeista, näillä oli keskeinen merkitys Empiren linjan pitämisessä.
Vasemmalla sivustalla Empiren eliitti raivaa tietään läpi pimyden voimien.
Viikatemiehellä riitti töitä!
Viemärirottien kiero temppu, hyökkäys takaapäin!
Keihäskomppania kohtaa kohtalonsa, tästä ei enää selvitty. 
Lisää pahuuden hirviöitä,  Abomination!
Zombit syövät taistelun päätteeksi Pistolierit suihinsa.

Näin ilta laskeutui taistelukentällä ja zombit alkoivat ruokailunsa kaatuneiden sotilaiden ruumiilla. Empiren kenraali lähetti nopeat Outriderit viemään viestiä tappiosta ja valmistamaan seuraavana armeijan pysäyttämään etenevää pahuutta.

Mainio taistelu ja tappiosta huolimatta kohtuullisen tasaväkinen. Vaikka Empiren keskusta murtui käytännössä kokonaan, niin sivustat pitivät hyvin linjansa. Pimeyden voimat saivat enemmän kohteita haltuunsa, joten marginaalinen voitto heille!

Kiitos hauskasta pelipäivästä, Kallelle, Mikalle ja Samille!

Tästä jatkuu tarina....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti