maanantai 28. tammikuuta 2013

AZ - Zombies first contact!

Jo viime kesänä kertoilin innostuneeni mainion Ambush Alley gamesin Ambush Zombie pelistä. Se on nykyisin paljon pelatun Force on Force säännöstön seikkailu/kauhu -genren puolella oleva veli, jossa on käytännössä sama mekaniikka kuin FoF peleissä. Joitakin pieniä lisiä on otettu mukaan, infektion mahdollisuus ja stressitekijä ja tietenkin se, että koko pelin ajan zombeja tulvii lisää pöydälle tuomaan painetta pelaajille.

Nyt saimme ensimmäiset testipelit pelattua ja hauskaa oli. Pelin tempo on yhtä nopea, kuin FoF ja siinä on jopa enemmän yllättäviä käänteitä, jotka sotkevat kaikki pelaajien suunnitelmat ja muuttavat pelin kulkua. erityisen hauska sääntö on se, jonka mukaan aina pelaajan ammunnan jälkeen saattaa pöydälle ilmetyä lisää zombeja, it's all about the noice ;). Jotenkin olin havaitsevinani, että FoF kapinallisten kurtittamiseen tottuneet pelaajat olivat hieman tyrmistyneitä, sekä zombien lisääntymisestä että niiden murtumattomuudesta tulen alla... vaatii totuttelua tuo selviytyminen.

Tässä hieman kuvaa ensikosketuksesta infestaation kanssa. Osa maastoista - varsinkin kaikki tilpehööri - on kolleega noppakerholaisen Mikan hienoa maastontäytettä.

Sotilaat siirtyävät barrikadeille vielä tietämättöminä mitä on tulossa...
Ja onhan niitä tulossa, vähän joka suunnalta!
Poliisit vartioivat katua kirkon edessä.
Nolo loppu telttaretkelle.
Poliisit valmiina sulkemaan kadun...
... mutta joutuvat vetäytymään taktisesti.


Rakennukset antavat hetken suojan.

Mutta ikkunasta pääsee sisään!
Ryhmä selviytyjiä, watching all corners!
lisää Zombeja kaivautuu pitoihin.
Koko pelissä on oikeasti tavoitteena selvitä hengissä omilla figuillaan, siinä ei oikein pysty herooisiin suorituksiin. Pelasimme kaksi tehtävää, jotka molemmat muuttuivat melkein alkumetreiltä vetäytyväksi kamppailuksi aikaa ja alati lisääntyviä zombeja vastaan. Se on pelin henki, mutta se on juuri se juttu.

Lisää hyviä tunnelmakuvia ensimmäisestä pelistä ja toisesta pelistä Noppakerholla Mikan blogissa.

Brains...

1 kommentti: