torstai 24. tammikuuta 2013

Force on Force - Dry hole, dark night

Syksyllä alkanut Force on Force kampanjamme jatkui noin puolentoista kuukauden tauon jälkeen. Syksyllä toiminta keskittyi vuroistoiselle maaseudulle ja nyt operaatiot siirtyivät kaupunkimiljööseen. Tähän pontimena oli loppuvuodesta 2012 ilmestynyt Force on Force lisäosa Falluja, jonka siirsin omaan kampanjaympäristöömme.

Pelinä oli skenario, joka käynnistyi kesken tärkeän henkilön eliminointiin tähtäävää operaatiota. Liittouman joukko pääsi kohteelle, ja joutui toteamaan henkilön kadonneeksi ja koko paikan olevan "dry hole". Tästä alkoi varsinainen toiminta, kun keskelle viholliskaupunkia lasketut iskujoukot, joutuivat suojaamaan laskeutumisaluetta, tulossa olevaa noutoa varten. Varsinaisen tehtävän lisäksi joukolle oli annettu yksi toisarvoinen kohde.

Tästä asetelmasta liittouman ryhmänjohtajat arvioivat tilanteen, ja lyhyen arvioinnin jälkeen uusi tilanne hahmottui. Ensinnäkin evakuointia varten perustetun laskeutumisalueen suojaaminen edellytti lähikadulle ilmetyneet ilmatorjuntakonekiväärin eliminointia. Toiseksi laskeutumsialue piti suojata, niin että viholliset eivät pystyisi tulittamaan koptereihin nousevia joukkoja. Kolmas, varsinainen lisätehtävä, oli joukon mukanan tulleen JTACin saattaminen paikkaan, josta hän voisi ohjata ilmaiskuja maakohteisiin. Hetken keskustelun jälkeen uusi tilanne oli käyty läpi ja tehtävät jaettu. Varsinaisen eliminointitehtävän saanut US Ranger tiimi,  alkoi suojata tulenjohtajaa matkallaan merkitsemään kohteita, ensimmäinen brittiryhmä (York) otti tavoitteekseen IT -kk:n eliminoinnin ja toinen brittiryhmä (Marines) jäi suojaamaan laskeutumisaluetta.

Operaatioalue ilmakuvassa,
matala kupolirakennus oli kohderakennus
Liittouman joukot aloittivat liikkensä kohteilleen ja miltei heti, rauhalliselta vaikuttanut, kaupunki alkoi kuhista kapinallisten asemiehiä ja heidän joukossaan fanaattisia martyyrejä - tulitaistelu puhkesi heti. Laskeutumisaluetta suojaamaan jäänyt britti marine ryhmä, sai niskaansa yhä uusia kapinallisjoukkoja, jotka sitoivat britit tulitaisteluun ja vei heiltä käytännössä aloitteen koko pelin ajaksi. Ryhmänjohtajan tavoitteena ollut hot spotin tuhomainenkin jäi tekemättä, kun merisotilaat ravasivat edes takaisin laskeutumisalueen ympäröivissä taloissa, taistellen henkensä edestä.

IT konekivääriä tuhoamaan lähtenyt brittiryhmä York, eteni aluksi mukavasti kohteelle, kunnes se joutui väijytetyksi ja eteneninen pysähtyi. Tämän jälkeen vihollisten ylivoima alkoi taas kääntyä brittejä vastaan ja kaiken kukkuraksi taistelualueelle saapunut kapinallisten tarkka-ampujatiimi väijytti britit. Tilanne alkoi tälläkin sektorilla näyttää aika pahalta.


Rangerit etenevät varovasti kujilla.
Ryhmä York etenee kohti IT konekivääriä
Marinet suojaavat laskeutumisaluetta.
Kolmas liittouman ryhmä Rangers eteni niin ikään hiljaa ja nopeasti kohteelle, ja joutui siellä yllättäen laukaustenvaihtoon pienen kapinallisryhmän kanssa. Tässä syntyivät ensimmäiset haavoittumiset ja Rangerit hakivat suojaa kohteella sijaitsevasta hallintorakennuksesta. Rangerien kohtalo oli sama, kuin muidenkin liittouman ryhmien, vihollisen ylivoima alkoi purra ja tulta tuli ovista ja ikkunoista.

Vaikka liittouma taisteli urheasti ja laukaustenvaihdossa heillä oli selvä yliote, niin kapinallisten suuri määrä vain vyöryi päälle, ja koko liittouman iskujoukko oli puolustuskanalla ja lopulta taisteli hengestään. Operaatio muuttui vähitellen epätoivoiseksi vetäytymiseksi, mutta sekin oli vaikeaa, koska kapinallisia oli jo tässä vaiheessa jokaisella kulmalla. Tästä syntyi pahoja ristitulitilanteita, jotka tuottivat paljon tappioita. Operaatio oli muuttanut kokonaan luonteensa.

Kapinalliset painoivat päälle kaikkialla ja liittouman tappiot olivat jo melkoiset, jokaisessa ryhmässä oli useampia kaatuneita ja vakavasti haavoituneita. Koska laskeutumisaluetta ei saatu suojattua, helikopterinoutoa ei saatu, ja loput liittouman joukot liukenivat tahoilleen pois kaupungista. Operaatio oli päättynyt totaaliseen epäonnistumiseen raskain tappioin. Kainalliset juhlivat voittoa pitkään...

Kapinallisia kerääntyy paikalle
aina vain enemmän...
ja vielä...
Rangerit etenevät rakennuksen suojassa, looking good...
Samalla kun britit joutuvat yllätetyiksi monesta suunnasta
Rangerit hetki ennen tulitaistelua
Josta jäi vain pystyyn yksi RPG mies, joka onnistui haavoittamaan rangeria
Varomaton savugranaatin käyttö sytytti rakennusen tuleen. 
Yllättäen paikalle ajoi liittouman humvee
Rangerit kohteella kapinallisten ympäröiminä
Vastapäiseltä katolta tulee tulta...
Britit palavien talojen välissä hakevat suojaa tulelta
Kapinallisjoukot kiiruhtavat osallistumaan voitonjuhliin.
Operaatio päättyi liittouman joukkojen hätäiseen vetäytymiseen kapinallisia kuhisevasta kaupungista, ja edessä on paenneiden epätoivoinen matka kohti suojaa.Tämä päivä ei ollut liittouman...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti