keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Force on Force - kerrosten välissä

Sisätiloissa pelattujen Force on Force pelien sarjamme jatkui, ja tällä kertaa kokeilimme talon vyörytystä nelikerroksisessa talossa. Rakensimme pelipöydän, jossa oli neljä eri kerrosta, joiden välillä kulki hissi ja toisessa kohtaa portaikko. Muuten peli oli käytännössä sama kuin edellinen, mutta delpoyment oli jaettu vapaasti neljään kerrokseen. erikoisjoukot tunkeutuivat taloon alakerran autotallin kautta ja kapinalliset odottivat eri kerroksissa. Tehtävä oli edelleen kapinallisjoukon johtajan eliminointi.

Ja asetelma muuttui jälleen erittäin mielenkiintoisella tavalla. Nyt tilanne, jossa erikoisjoukot joutuivat raivaamaan kerroksen kerrallaan, hidasti etenemistä aika lailla. Samalla kapinallisten mahdollisuus vaihtaa kerroksia, joko hissillä tai portaita sai aikaan hienosti muuttuvan tilanteen. Oikeastaan nyt kapinallisilla oli enemmän syytä liikkua, sen sijaan että olisivat vain odottaneet  nurkassa AK kourassa. Samalla kapinallispomille avautui potentiaalinen pakoreitti.

Taistelu eteni sinänsä samalla mallilla kuin muutkin, kapinalliset eivät käytännössä mitenkään pärjänneet koulutetuille sotilaille tulitaistelussa. Mutta pelikentän taktinen vaikeus mahdollisti pakenemisen, jota kapinallispomo käyttikin menestyksellä hyväkseen. taistelu ratkesi viimeisellä turnilla kapinallispomo suojamiesten onnistuessa karkottamaan britit takaisin porraskuiluun, joste he olivat yrittäneet viimeistä rynnäkköä. Pomo pakeni paikalta.

Talon neljä kerrosta valmiina toimintaan.
Britit ryntäävät alakerran hissille.
Ensimmäiset kapinalliset odottavat toisen kerroksen varastossa.
Pomo palkkasoturien ympäröimänä.
Kapinalliset yrittävät yllättää hissitä ilmestyvät britit, turhaan...
Yksinäinen kapinallinen valmistautuu avamaan tulen käytävän päästä.
Viimeinen ratkaiseva tulitaistelu, joka kääntää tilanteen kapinallisille.
Jälleen hyvin erilainen pelikokemus, samalla skenariolla kuin aiemminkin. Jotenkin tämä rajatun tilan tiiviys ja nopeatempoisuus viehättää näissä peleissä.

Ja vielä pieni tiiseri. Olemme Noppakerhon kavereiden kanssa esittelemässä miniatyyripelaamista Model Expossa tulevana viikonloppuna. Ja sitä varten olen rakentanut ihan uuden varasto/laboratorio/toimisto -pelilaudan. Tässä muutama kuva D-pojista harjoittelemassa biolaboratorion ovella.


Palaan tähän myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti