maanantai 29. huhtikuuta 2013

Model Exploration - Noppakerho esillä

Model Expo on ohi! Kaksi päivää pienoismalleja, radio-ohjattavia, junaratoja, lennokkeja ja  muuta mielenkiintoista, ja ennen kaikkea kaksi päivää Force on Force pelin esittelyä Noppakerhon ständillä Helsingin Messukeskuksessa. Kokemus otti jalkoihin ja ääni oli mennä, jatkuvasta pelin selittämisestä ja kiinnostuneiden kanssa keskustelusta meluisessa messuhallissa.

Saimme hienolla tavalla esiteltyä pelikerhoamme ja taisi siinä muutama uusi kerholainenkin taas syntyä, noin kuvaannollisesti. Lisäksi levitimme minaityyripelaamisen ilosanomaa Antin esitellessä ja demotessa Napoleonic peliä 15mm skaalassa Force on Force demomme vieressä.

Kaiken kaikkiaan mukava kokemus. Tyypillisin vierailijakommentti: " Tämä on hieno, mikäs tämä on?". Seuraavassa kuvaa ständiltä ja toiminnastamme...

Kaiki valmista... 
Pöydät valmiina ja materiaalit esillä, mieli kirkkaana!
Ensimmäisiä demopelejä käynnistymässä.
Ja niitä pelautettiin...
... ja selitettiin...
Napoleonic peli on iloinen asia!
--- ja seliettiin---
Kiinnostunutta yleisöä
Tämän vuoden kokemus sai jo ajattelemaan tulevan vuoden Expoa, johon otamme hieman uuden otteen ja enemmän materiaalia.

2 kommenttia:

 1. Tere!

  Itsekkin kävin töllistelemässä, kyselemässä ja heittämässä noppaa pöydän ääressä. Iso kiitos infosta yms!

  Kiinnostuin sillä reissulla FoFista siinä määrin, että hommasin sääntökirjan ja harkitsen nyt nappuloiden hankkimista. Eniten kiinnostaisi tietää nappien kokoeroista skaalassa ja skaalojen välillä. Pystytkö tarjoamaan dataa, mieluiten fotoa, kuinka paljon eri valmistajien napit eroavat toisistaan? Eri valmistajista Empress(28), Elheim(20) ja Empire(28) ovat kiikarissa, jos näitä pystyisit vertaamaan GW IG Cadian nappiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hieno juttu että sait inspiraation! Olen moderneissa figuissa keskittynyt 28mm skaalaan, koska se on maalausystävällinen (paljon yksityiskohtia) ja valikoima on kohtuullisen laaja. Joten noista Elhiemin napieista en osaa sanoa oikein mitään, mutta sen tiedän että ovat markkinoiden parhaasta päästä.

   28mm modernit ovat siitä keräilyystävällisiä, että ne ovat keskenään mukavasti skaalassa, ja voivat esiintyä samalla pelipöydällä ja jopa samoissa uniteissa. Red Starin sivulla on mukava koko vertailu, mikä osoittaa mainiosti tämän. http://www.redstarminiatures.eu/gallery.html
   Kolleega blogaajan Timin blogissa on paljon kuvia ja vertailuja eri kokoisista moderneista, joten sitäkin suosittelen. http://saskminigamer.blogspot.fi/. Ja vielä yksi samasta aiheesta, toisn ilman Empressiä ja Eurekaa. http://homepage.ntlworld.com/neil.shuck/modrev.html.

   Toivottavasti näistä on apua. Suosittelen Empressiä ihan laadun vuoksi ja siksi, että War Head välittää niitä Suomessa ja täältä löytyy valikoimaa: http://www.gowarhead.com/p/marketplace.html

   Tervetuloa Force on Force pelin pariin!

   Itselläni on kokoelmissa Empressiä, Eurekaa, Red Staria, Hasslefreetä, TAGiä jotka kaikki ovat samaa kokoa. Ainut mikä poikkeaa on JC/Victory Forgen jotkut, jotak ovat jättimäisiä, kuten ovat GW:nkin. Kun kysyit IG:stä, niin ne ovat selkeästi yli 30mm figuja, ja näyttävät valtavilta Empressin ja Eurekan rinnalla.

   Poista