keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Force on Force - Varastoratsia

Viime viikon innoittamina, jatkoimme kerholla Force on Force "sisäpelikautta" ja tällä kertaa kohteena on samainen rikollispomo joukkoineen. Tehtävä oli suoraviivainen, ratsiaa tekevillä sotilailla oli kymmenen turnia aikaa saavuttaa rikollispomo ja eliminoida hänet. Puolustajalla taas, pitää pomo hengissä. Eli mentiin vahvassa Hollywood -hengessä, teemalla Die Hard ;-)

Nyt vain kasvatimme pelialueen, eli rakennuksen mittoja nelinkertaiseksi ja tuplasimme joukkojen määrän. Samalla kasvatimme kierrosten määrän kuudesta kymmeneen. Tässä pelissä pelialue muodostui neljästä toisiinsa liittyneestä varasto/teollisuuskumpleksista, joissa oli hieman vaihteleva sisäarkkitehtuuri. Lisäksi kokeilimme myös "hidden deploymenttia", eli puolustajat sijoittivat joukkonsa rakennukseen ja sitten koko kompleksi peitettiin, jonka jälkeen hyökkääjä päätti mistä seinistä murtautuu sisään. Olipa yhdessä huoneessa vielä räjähdysherkkää materiaaliakin lisäämässä draamaa ja jännitystä, Die Hard, you know!

Homma eteni tutulla kaavalla, sotilaat hyökkäsivät sisään eri suunnista ja aika lailla yksipuolisesti niittivät nurin konnia. Itse asiassa puolustajilla ei ollut juurikaan mahdollisuutta perinteisessä pyssyhipassa, kun vielä sisätila vaikeutti ristitulen aikaansaamista, niin laukausten vaihto oli hieman yksipuolista. Jatkossa hyökkääjillä on vain kiväärit ja ryhmät ovat ilman SAWeja ja muita tukiaseita, niin se tasoittaa tilanteen.

Tässä vähän combat camera -kuvaa tapahtumista.

Teollisuuskompleksi eli pelipöytä valmis.
Hidden deployment, arvaas missä pomo luuraa?
Pomon henkivartijapalkkasoturit ryhmittyvät asemiin.
Autotalli on vielä tyhjä... ihmisistä...
Muut konnat hakevat asemiaan,  varastossa...
... ja toimistossa
Ja sitten britit jo tulevatkin! 
kaadettu pöytä antaa hieman suojaa.
Pomo miestensä ympäröimänä, huomaa jännittynyt ilme!
Koko rakennsukompleksi pursuaa toimintaa ja laukausten ääniä.
Yllätys odottaa oven takana
Britit valmistautuvat iskemään.


Jälleen hauska ja vauhdikas kokeilu, hyvin yksinkertaisella skenariolla ja todella kiinnostava, mutta kompleksinen pelipöytä. Sisätiloissa taktiikka todella muuttuu.

Ensiviikolla kokeilemme samaa kompleksia, mutta neljässä kerroksessa....

Lisää tarinaa Force on Force indoors fightista tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti