keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Force on Force - Toimiston puhdistus

Uuden Force on Force lisäaosan innoittamina kokeilimme "Warehouse battle! skenariota, jossa Delta -ryhmä ratsaa huumelordin varaston. Pelikaverillani Mikolla oli juuri tarkoitukseen sopivia toimistokomplekseja, joista yksi tarjosi oivallisen taistelupaikan sotilaiden ratsialle. Asialla olivat jo aiemmissa kampanjoissamme kunnostautuneet Yorksit.

Peli oli tiiviissä sisätiassa käuyty taistelu, jossa hyvin  koulutetut ammatilaiset tunkeutuivat toimistorakennukseen, jossa piileksi huumepomo ja hänen jengiläisensä. Kuuden turnin peli edellytti tunkeutujalta jatkuvaa painetta, mutta toisaalta aika heikkolaatuiset huumejengiläiset eivät antaneet aivan parasta mahdollista vastusta. Pelasimme saman skenarion ehkä kahdeksan kertaa, koko ajan hieman jengiläisten määrää ja taisteluarvoja säätäen, kunnes saimme peliin tarvittavaa balanssia. Lopulta peli muuttui myös tunkeutujalle haastavaksi, ja samalla hauskemmaksi. Aluksi ammattisotilaat olivat lähinnä haukotellen teloittaneet jengiläiset, mutta homma muuttui asteittain vaikeammaksi.

Tämä simulaation mahdollisuus on yksi Force on Force pelin mielenkiintoinen mahdollisuus. Samaa skenariota voi pelata toistamiseen, tutkien erilaisten taktiikoiden ja pienten muutosten vaikutusta peliin. Itse pelatessani huumejengiläisillä, hain parasta mahdollista puolustustaktiikka, jolla olisin saanut pidetty pomon hengissä kuuden turnin ajan. Lopulta se onnistui.

Tässä muutamia kuvia pelistä ja Mikon mainiosta toimistokompleksista, hyvä maasto hieman erilaiseen FoF peliin.

Pomo jengiläisten ympäröimänä toimistopöytien keskellä.
Asemiehiä käytävällä valmiina.
Britit tunkeutuvat sisään.
Tulitaistelu puhkeaa toimistossa...
Asemiehiä tuntuu olevan joka nurkassa...
Ja kaikkien kulmien takana.
Pomon lähimmät miehet trenssit päällä ja AK:t valmiina.
Ammattisotilaat ottavat suojaa kaatuneista toimistokalusteista.
Ja samaa tekevät asemiehet.
Todella nopeatempoista pelaamista, kuten mainitsin sekä samalla hauskaa ja rentoa menoa. Sisätilassa käyty taistelu oli kiinnostavaa siksikin, koska toimisto on perinteistä ulkomaastoa ahtaampija rajaavampi. Taktiikka muuttuu ja liikkuminen pitää miettiä hiukan eri lailla. Jatkamme ensiviikolla samalla teemalla, hieman ylöspäin skaalaten. Kasvatamme toimiston kokonaiseksi pienteollisuuskompleksisksi ja lisäämme hieman joukkoja molemmille puolille. Saatammepa muokata myös skenariota...

4 kommenttia:

  1. Heti otsikon nähdessä jotenkin ajattelin, että nyt pitäisi paeta, mutta enpä tehnyt sitä ja kuten pelkäsinkin tämä vain pahensi pitkään kytenyttä FOF poltetta. Todella mielenkiintoisia mahdollisuuksia tuo tälläiset "sisäpelit" jälleen lisää.

    VastaaPoista
  2. Ei kannata vastustaa, and we have also cookies ;) sisätila vähentää mukavasti taktisia optioita ja nostaa pelin tempoa. Mukavaa vaihtelua perinteisemmälle "puskasodalle".

    VastaaPoista
  3. Aika järeetä, kun konnilla on sinko käytössä sisätiloissa ;-)

    VastaaPoista